StoryEditor

Svjedočila Jasminina ujna: "Htjeli su se riješiti leša, pozvali su skupljača otpada..."

Piše D  /  07.11.2019., 02:11h

Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec (45) optuženoj da je u ljeto 2000. u kući u Palovcu ubila sestru Jasminu Dominić i tijelo sakrila u zamrzivač. U 12 sati svjedočile su Smiljanine i Jasminine ujne Draga i Nada Sabol.

Nada Sabol je supruga brata Katarine Dominić, Smiljanine i Jasminine majke.

- Katarina je puno puta posuđivala novac od supruga i naše obitelji, pomagali smo joj, no prekinuli smo odnose i 15 godina nismo imali nikakve kontakte - rekla je.

Nakon prijave nestanka, njezin je suprug jednom na groblju, 2002. ili 2003., pitao sestru Katarinu što je s Jasminom. Rekla mu je da je morala doputovati iz Francuske s dečkom odvjetnikom, no puklo mu je slijepo crijevo, pa nisu mogli doći. Jasminu je posljednji put vidjela 1999. godine, no nije sigurna. Smiljanina kćer ju je uznemirana nazvala na dan kad je pronađeno tijelo i rekla da se vide noge u škrinji. Upitala je može li dovesti na čuvanje sestre koje su na vjeronauku. Smiljanina kćer je jednom rekla da imaju visoki račun za struju, a ne zna razlog tome. Spominjala je staru škrinju koju moraju baciti i dati sakupljaču otpada kojeg su naručili da dođe u subotu.

Je li, upitala je tužiteljica, spominjala zbog čega su se odlučili riješiti škrinje?

- Nisu naveli posebni razlog, vjerojatno zbog struje - smatra ujna Nada. O odnosu Jasmine i Smiljane, rekla je da je od svekrve čula da se svađaju i znaju se potući.

- Smiljana je bila više prevrtljiva, a Jasmina na strani istine i pravde - rekla je Nada. S Jasminom je otac Martin imao prisan odnos i nije bio nasilan.

- Bio je bećar, boem, sklon alkoholu, veseljak. Meni se nikad nije zamjerio i bila sam s njim u dobrim odnosima - rekla je Nada.

Sjeća li se neke agresivne karakteristike bilo kojeg člana obitelji Dominić, upitao je Smiljanin odvjetnik.

- Čula sam samo pričanja po selu. Čula jesam od sumještana, ali vidjela nisam - odgovorila je.

Martin je često radio na terenu. Je li Smiljana nekamo odlazila na dulje vrijeme, ne sjeća se. Supruga Franju, Katarinina brata, pogodilo je što je tek 2005. prijavljen Jasminin nestanak, piše vecernji.hr.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:22