25.08.2020., Veliko Trojstvo - Osnovna skola u Velikom Trojstvu je novoobnovljena i dogradjena, a u sklopu skole izgradjen je i novi djecji vrtic. Rijec je o projektu vrijednom 14 milijuna kuna, a novu skolu koja ceka nove ucenike, dosli su vidjeti zupanijski celnici. Photo:Damir Spehar/PIXSELLDAMIR SPEHAR/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
odluka vlade

Svim učenicima osnovnih škola u Hercegbosanskoj županiji besplatni udžbenici

Piše fena  /  08.02.2022., 18:43h
Na sjednici Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) u utorak je odlučeno da će svi učenici osnovnih škola dobiti besplatne udžbenike za školsku 2022./2023. godinu.

"Nakon razmatranja prijedloga Vlada Hercegbosanske županije je na današnjoj sjednici donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava ‘Ostale potpore – besplatni udžbenici‘ utvrđenog Proračunom HBŽ za 2022. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u iznosu od 420.000 KM", priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na sjednici je jednoglasno donijet zaključak kojim se podržava osnivanje državnog taekwondo centra u Livnu i kojim se daje ovlaštenje Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a za potpisivanje akata s Taekwondo savezom BiH kako bi se ova inicijativa mogla realizirati.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije, Vlada je na današnjoj sjednici dala pozitivno mišljenje u svezi utvrđivanja javnog interesa za realizaciju projekta izgradnje magistralnog plinovoda "Južna interkonekcija BiH i Hrvatska", a koji dijelom prolazi i Hercegbosanskom županijom, kroz općine Tomislavgrad i Kupres u fazi I, te od Šujice prema Livnu u fazi II.

Usvojena je i odluka kojom se odobrava izdvajanje financijskih sredstava u ukupnom iznosu od 33.723 KM Upravi civilne zaštite Hercegbosanske županije, kao jednokratna novčana pomoć za sanaciju štete općini Kupres od prirodne nepogode (pijavica, olujno nevrijeme).

Dnevnik.ba

16. svibanj 2024 09:38