StoryEditor
huliganski neredi

Svi uhićeni BBB-ovci bit će izvedeni pred tužitelja: Oko 50 hrvatskih huligana još uvijek u bijegu

Piše desk  /  09.08.2023., 09:48h

Svih 94 uhićenih osoba koje je grčka policija privela jučer nakon navijačkih nereda uoči utakmice 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama bit će izvedeni pred tužitelja.

Još petorica Hrvata koji su navodno sudjelovali u skupini koja je izazvala krvave incidente u Novoj Filadelfiji dovezena su u utorak kasno navečer u Igumenicu, dok su brodom trebali otputovati u Italiju, a odatle se vratiti u Hrvatsku, prenosi agencija ANA.

Osim toga, u utorak je u Kakaviji uhićen i 19-godišnji Hrvat koji je  autobusom pokušavao otići iz Grčke u Tiranu.

Nakon  navijačkih nereda u ponedjeljak u kojima je jedna osoba poginula i osam ih je ozlijeđeno, policija je postavila blokade cesta posvuda u Grčkoj, a posebno na izlazima iz zemlje, kako bi uhitila sve koji su sudjelovali u navedenim krvavim incidentima.

Prema informacijama, procjenjuje se da je još najmanje 50 hrvatskih navijača u bijegu, a u tijeku su laboratorijska istraživanja DNK i drugih dokaza za identifikaciju počinitelja ubojstva.

Mediji su jučer javili kako je zbog ubojstva 29-godišnjeg Michalisa, navijača AEK-a, uhićen Grk, što nije službeno potvrđeno.

UEFA je nakon ovih događaja odgodila utakmicu 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama i novi datum igranja je 19. kolovoza. Utakmica koja se trebala igrati u Zagrebu sljedeći tjedan 15. kolovoza, ostaje na rasporedu. Unatoč tome AEK i dalje traži da se utakmica otkaže.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:13