StoryEditor

Svi španjolski mediji: Dalić i Grabar-Kitarović pokrenuli su ´Operaciju Dani Olmo´

Piše D  /  02.04.2019., 09:04h

A vijest je o tome da Zlako Dalić, izbornik viceprvaka svijeta, uz pomoć Kolinde Grabar-Kitarović kreće u "Akciju Dani Olmo", kojoj je cilj privoljeti sjajnog veznjaka Dinama i mladog reprezentativca Španjolske, inače rođenog u Kataloniji, da zaigra za Hrvatsku, državu u kojoj živi zadnjih pet godina. 

Madridski Marca i As, zatim katalonski El Mundo Deportivo i Sport, koji su posebno zainteresirani za Olma s obzirom na to da je dijete Barcelone, donijeli su tekstove o tome i to redom pod naslovima: "Dalić želi Danija Olma uz Modrića i Rakitića u Hrvatskoj", "Dalić je s predsjednicom Hrvatske razgovarao o nacionalizaciji Olma", "Hrvatski izbornik Dalić: Spreman sam dati priliku Daniju Olmu", "Hrvatska ne želi da joj se s Danijem Olmom dogodi isto što i sa Zlatanom Ibrahimovićem".

Svi tekstovi su objavljeni sinoć, a sudeći po vremenu plasmana ove (lažne?) vijesti, čini se da ju je prvi objavio Sport iz Barcelone, nakon čega je krenula lavina, koja se zakotrljala daleko preko španjolskih granica, pa su mediji od Amerike do Indije prenijeli ovu pričicu:

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ne želi pustiti Danija Olma da mu pobjegne. Novinarima hrvatskih medija je u ponedjeljak (koji je slučajno bio 1. travnja, dana rezerviranog za plasiranje lažnih vijesti) otkrio da je s Kolindom Grabar-Kitarović. predsjednicom svoje države, govorio o tome da za Dinamovog playmakera ubrza postupak dobivanja hrvatskog državljanstva.

Uz to navode Dalićeve izjave, koje se pak ne mogu naći ni na jednom od "hrvatskih medija": "Osobno sam razgovarao s predsjednicom države o tome da se Daniju Olmu odobri prijem u hrvatsko državljanstvo."

Dalić je zatim dao još jednu jaku "izjavu" o Olmu: "Ako Olmo ne bude igrao za Hrvatsku gubimo velikog talenta i zato sam spreman dati mu priliku. U suprotnom, dogodilo bi se slično kao i ono od prije 20 godina, kada je Zlatan Ibrahimović umjesto Hrvatske odabrao Švedsku. Ne smijemo dopustiti da nam i ovaj put promakne buduća superzvijezda."

Kako bi priča bila još uvjerljivija, Španjolci podsjećaju kako ovo "nije prvi put da Dalić iskazuje interes za Olma, kojeg je HNS već ranije obavijestio da će ga pozvati ako on to želi."

Ipak, podsjećaju da je igrač koji je prošao najmlađe selekcije Španjolske, istaknuti član aktualne U-21 selekcije Furije: "Olmo je odličnim nastupima za mladu reprezentaciju Španjolske, posebno na meču protiv Austrije, praktično osigurao poziv Luisa De la Fuentea za EP ovog ljeta."

Dnevnik.ba

 

25. travanj 2024 23:04