StoryEditor

Svi koji iz Irske dođu u Hrvatsku na povratku će morati u izolaciju

Piše D  /  22.07.2020., 06:07h

Hrvatska nije na toj listi, tako da svi koji iz Irske žele provesti godišnji odmor ili posjetiti obitelj u Hrvatskoj i dalje  moraju ukalkulirati dodatnih dva tjedna kućne izolacije po povratku. 

Lista će se mijenjati svakih dva tjedna. Trenutno su na njoj, između ostalih, Grčka, Slovačka Estonija, Finska, Norveška i Italija. 

Na zelenoj listi su države koje imaju iste ili manje omjere zaraženih kao i Irska, a to su Malta, Finska, Norveška, Italija, Mađarska, Estonija, Latvija, Litva, Cipar, Slovačka, Grčka, Grenland, Gibraltar, Monako i San Marino.

Podsjetimo i na potez nizozemske vlade koja je svoje građane koji borave u Hrvatskoj savjetovala da se odmah vrate u domovinu, a svim ostalima da putuju samo ako je apsolutno neophodno.

Nakon povratka, snažno im se preporučuje 14-dnevna izolacija. Tamošnje ministarstvo vanjskih poslova izdalo je narančasto upozorenje za Hrvatsku zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih koronavirusom. Putničke agencije sada skupljaju podatke o nizozemskim turistima u Hrvatskoj, a procjena sektorske udruge ANVR jest da je riječ o tisućama. Oni turisti koji su uplatili paket-aranžman u domovinu će vratiti turističke agencije.  

Dnevnik.ba

 

25. travanj 2024 21:38