StoryEditor
poletjeli iz srbije

Svi članovi posade aviona koji se srušio u Grčkoj bili su Ukrajinci, u bolnici dva grčka vatrogasca

Piše desk  /  17.07.2022., 14:22h

Ukrajinski teretni avion Antonov An-12, u kojem je bilo osam osoba, srušio se kasno sinoć u blizini grada Kavale u sjevernoj Grčkoj. Svih osam članova posade koji su poginuli bili su Ukrajinci, javlja Guardian.

Vlasti su priopćile da ne znaju je li u zrakoplovu bilo opasnih kemikalija, uključujući one u baterijama. Dvojica vatrogasaca prebačena su u bolnicu rano u nedjelju zbog problema s disanjem zbog otrovnih para.

Zrakoplov je poletio iz Niša u Srbiji i bio je na putu za Aman u Jordanu kada je pilot prijavio probleme s motorom i zatražio hitno slijetanje u grčku zračnu luku Kavala, ali avion nije uspio doletjeti i srušio se 40-ak kilometara od zračne luke. Avion je za dlaku promašio kuće i uništio je električne stupove. U okolnim selima nestalo je struje.

Ruta leta zrakoplova prikazana na internetskoj stranici Flightradar24 pokazala je da je letjelica tvrtke Meridian stigla do sjevernog Egeja, blizu poluotoka Halkidiki, prije nego što se okrenula i vratila prema Kavali. Pilot je zatražio hitno slijetanje zbog problema s motorom, ali je signal zrakoplova izgubljen. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:24