StoryEditor
Sum ai

Sveučilište u Mostaru osnovalo Centar za umjetnu inteligenciju

Piše hina  /  27.06.2023., 16:19h

Sveučilište u Mostaru osnovalo je Centar za umjetnu inteligenciju (SUM AI) na kojemu će se raditi na istraživanju, razvoju i obrazovanju u području umjetne inteligencije ove visokoškolske ustanove, te će biti potpora tamošnjem društvu i gospodarstvu.

SUM AI je prvi takav centar u Bosni i Hercegovini s temeljnom zadaćom analiziranja potreba tržišta rada za stručnjacima iz područja umjetne inteligencije, obučavanje studenata i zaposlenika Sveučilišta te pružanje izvora potencijalnih stručnjaka industriji umjetne inteligencije.

"Osnivanje Centra za umjetnu inteligenciju na Sveučilištu u Mostaru predstavlja važan strateški korak u razvoju informatičkih tehnologija i odgovor na sve veću potražnju za stručnjacima iz područja umjetne inteligencije", naveli su u utorak iz Sveučilišta u Mostaru. 

Voditelj Centra za umjetnu inteligenciju Hrvoje Ljubić rekao je kako je jedan od ciljeva razviti kvalitetne kadrove u području umjetne inteligencije kako bi Sveučilište u Mostaru moglo  odgovori na potrebe tržišta rada. "Iako centar nosi općenit naziv SUM AI, u prvoj fazi se želimo fokusirati isključivo na primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju", pojasnio je.  

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 09:45