StoryEditor

Sveučilišni centar Posavina dobio informatičku učionicu

Piše D  /  05.02.2021., 09:02h

Dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Željko Stojkić izjavio je kako je ovo prvi korak u poboljšanju infrastrukture koja nije namijenjena samo studentima u Posavini, nego i učenicima srednjih škola, ali i gospodarstvenicima kroz edukacijske sadržaje koji će biti ponuđeni unutar projekta, priopćeno je iz SUM-a, prenosi Fena.

"Vrijednost ovakvih projekata koji uveliko pomažu razvoju kako fakulteta tako i Sveučilišta, jest u povećanju suradnje s privredom i ostalim visokoškolskim institucijama u BiH, ali i u Europi", kazao je dekan Stojkić.

Predsjednik Vlade Posavske županije naglasio je kako je ovo jedan veliki pomak u opremanju Sveučilišnog centra u Posavini te jačanje uloge Sveučilišta kada je u pitanju projekt digitalizacije u kojem zajednički radi županija i Sveučilište.

"Ostvaren je ogroman napredak i mi ćemo nastaviti biti aktivni sa željom da Sveučilišni centar u punom smislu zaživi i da Orašje i Posavina budu edukacijski centar za cijelu regiju" istaknuo je Topić.

Rektor mostarskog sveučilišta kazao je kako je ovo nastavak izvrsne suradnje koju Sveučilište ima s Vladom PŽ-a u smislu razvoja i pozicioniranja studentskog života.

"Osobno zahvaljujem predsjedniku Vlade Đuri Topiću koji je pokazao senzibilitet za razvoj ovog područja kroz suradnju sa Sveučilištem. U Sveučilišnom centru imamo oko 400 studenata koji će generirati jednu novu sliku, novo znanje i novu budućnost Posavine. Vrlo smo optimistični da će naš budući razvoj teći kvalitetno na zadovoljstvo Sveučilišta i društvene zajednice" izjavio je rektor Tomić.

Cilj je projekta da svako sveučilište razvije model dualnog obrazovanja te doprinese razvoju zakonskih okvira i akreditaciji novih dualnih studija. Na ovaj način poboljšat će se kompetencije studenata u Bosni i Hercegovini te povećati suradnja s privredom i brojnim tvrtkama.

Prije posjeta Sveučilišnom centru, održan je sastanak predstavnika Sveučilišta i Vlade PŽ pri čemu je naglašena važna uloga Sveučilišta u Posavini te je iskazana puna potpora Vlade projektima koji će doprinijeti razvoju društvene zajednice, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:28