StoryEditor
zhž

Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Ljubuškog

Piše fena  /  21.02.2022., 22:31h
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u ponedjeljak je obilježen Dan Grada Ljubuškog, čime je zatvoren višednevni program obilježavanja.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, koja je održana u hotelu "Bigeste" u Ljubuškom, nazočili su gosti i uzvanici iz političkog i društvenog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske. 

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić izjavio je da je svečana sjednica završetak višednevnog programa te da je ona ujedno i način kojim svojim sugrađanima prezentiraju što su učinili u prethodnom te što se planira u narednom razdoblju.

- Kada sam dolazio na mjesto vršitelja dužnosti gradonačelnika 22. srpnja 2020. godine rekao sam da grad ne otvara radna mjesta, već da stvara preduvjete za to. Imamo dva cilja, jedan je jačanje gospodarstva, dok je drugi cilj donošenje demografskih mjera kako bi što više naših sugrađana ostalo ovdje - rekao je Markotić.

Osim ta dva primarna cilja, za koje smatra da je do sada uspješno odradio, gradonačelnik Ljubuškog je izdvojio da se još velika pažnja daje infrastrukturi, turizmu, promicanju kulture i športa i ostalim područjima.

- Nakon što smo preuzeli vodstvo Grada, odmah smo donijeli odluku o smanjenju cijena usluga vrtića za 50 posto čime je ljubuški vrtić postao najjeftinijim u Hercegovini. Istakao bih da smo omogućili i besplatan prijevoz učenika, besplatne udžbenike u suradnji sa Zapadnohercegovačkom županijom te smo olakšali postupak ulaganja u poslovne zone - naveo je Markotić.

Čestitke za dosadašnji rad uputio je i predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović koji je, između ostalog, rekao kako Gradska uprava Ljubuškog svojim aktivnostima pravi dimenzije i moderni prostor za život po mjeri europskog čovjeka.

- Sve ono što se uradilo u posljednje vrijeme može biti na ponos svih nas, a pogotovo onih koji žive u svom Ljubuškom. Sve što je učinjeno na prostoru ovog grada, daje mu jednu novu dimenziju i sadržaj. Općine i gradovi zajedničkim radom kreiraju bolje uvjete za život na našim područjima i ne dozvolite da vas vrijeme na bilo koji način ograniči u planiranim vizijama - izjavio je Čović u svome obraćanju.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas poručio je kako uprava Grada Ljubuškog, na čelu s gradonačelnikom, ima viziju i smjer koji je ocijenio pozitivnim jer su, kako kaže, okrenuti svim sugrađanima i kolektivima na području Grada.

Dodao je kako će Vlada Republike Hrvatske nastaviti pružati podršku Ljubuškom.

Na sjednici su dodijeljena i svečana priznanja "Zlatni grb Grada Ljubuškog" doktorici Ivi Bubalo te doktoru Luki Pavloviću za sve što su učinili na području zdravstvenog sektora, posebno u vrijeme pandemije koronavirusa.

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Zdenko Ćosić naglasio je kako je ZHŽ uvelike radio na olakšavanju i privlačenju investicija na svom području te kako mu je drago što je njegova Županija, iako mala, jedna od najrazvijenijih u Federaciji BiH.

- Ne stvaramo administrativne prepreke i ne smetamo u realizaciji projekata. Također, veseli me što ćemo novom raspodjelom prihoda na kvotu županija na godišnjoj bazi vrlo vjerojatno dobijati oko 3.3 milijuna KM. Mi smo godinama upozoravali na nepravdu raspodjele i sigurno je da ćemo taj novac usmjeriti na razne projekte, s posebnim naglaskom na demografske mjere - izjavio je Ćosić.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:34