StoryEditor

Svečano u Gornjem Vakufu-Uskoplju obilježen Dan općine

Piše D  /  01.10.2018., 06:10h

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je u Gornjem Vakufu-Uskoplju obilježen 1. listopad, Dan općine.

Tim povodom, čestitku građanima uputila je potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, uz želju da ta općina i dalje postiže dobre rezultate.

- Ono što krasi Gornji Vakuf-Uskoplje je pozitivan odnos unutar izvršne i zakonodavne vlasti kada su u pitanju konstitutivni narodi, pogotovo ako znamo kroz što je sve prošla ova općina u proteklih trideset godina - istaknula je.

Dodala je kako je takvo stanje "odraz zrelosti rukovodilaca i političara, koji su našli modus kako graditi dobre odnose i poštovanje među narodima, radi budućnosti svih koji trenutno žive u tome gradu i svih budućih generacija“.

Kako je na sjednici kazao načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja Sead Čaušević, taj grad iz godine u godinu bilježi „konstantan broj zaposlenih zahvaljujući, prije svega, proizvodnim firmama u metalnoj, drvoprerađivačkoj, rudarskoj i tekstilnoj industriji, a u posljednje vrijeme i IT sektoru“.

- Samo u tri-četiri takva poduzeća radi više od 1.500 radnika, tako da u gospodarstvu imamo ukupno 3.536 zaposlenih, dok su nezaposlene 2.533 osobe. Pohvalno je ovo što se radi u segmentu zapošljavanja - naglasio je Čaušević.

Predsjedvajući OV-a Goran Batinić je podsjetio da je 1. listopada 2001. održana prva sjednica Prijelaznog općinskog vijeća Gornjeg Vakufa-Uskoplja, te da se odlukom OV-a od 1. srpnja 2008. ovaj datum obilježava kao Dan općine.

Povelje s grbom Općine Gornji Vakuf-Uskoplje uručene su ministru Sedžadu Milanoviću za doprinos razvoju i obnovi infrastrukture na području toga grada, te članovima Mažoret kluba „Uskopljanke“ za doprinos razvoju kulture i sporta.

Zahvalnica s grbom Općine Gornji Vakuf-Uskoplje dodijeljena je sjemeništarcu Petru Kolaku iz Nadbiskupijskog sjemeništa „Petar Barbarić“ za poseban doprinos u oblasti duhovnosti i kulture, i afirmaciji ove općine i Bosne i Hercegovine, te Osnovnoj školi „Pajić Polje“ za poseban doprinos u oblasti obrazovanja.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 18:27