StoryEditor
mostar

Svečano promovirano 367 diplomanda Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Piše fena  /  01.12.2023., 19:03h

Svečana promocija i dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM) održana je u petak u Hrvatskome domu herceg Stjepan Kosača. Promovirano je 367 diplomanda, od kojih je 211 prvostupnika i 156 magistara struke.

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru Sanja Bijakšić kazala je kako put do diplome nije uvijek lagan te da su diplomandi jednu dionicu svoga puta okončali.

"Pred vama su danas novi izazovi, nove zadače, nova istraživanja. Kada se nađete na tržištu rada, iskoristite znanje koje ste stekli, ono je izvor velike moći. Znajte da put pred vama neće uvijek biti lagan i neće biti bez prepreka, no trebate ići naprijed bez zaustavljanja. To je put kojemu kraj nije vidljiv, ali su izazovi i ljepota uspjeha neponovljivi", rekla je Bijakšić.

Dekan Filozofskog fakulteta Dražen Barbarić rekao je kako obrazovni proces kojeg su diplomandi okončali nije bio nimalo jednostavan te da se nada kako im je Fakultet bio vjerodostojan partner.

"Vi ste najbolje upućeni koliko ste energije i truda ulagali u svoje fakultetsko obrazovanje. Ne bojte se života, budite hrabri. Ne zaboravite kako svaka generacija u sebi nosi impuls promjene, novoga i boljega, iskoristite taj impuls u svim onim sferama kojima ćete se baviti i unutar kojih ćete djelovati", poručio je dekan Barbarić i dodao kako su im vrata Fakulteta uvijek otvorena, priopćeno je s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Dnevnik.ba

20. veljača 2024 17:58