StoryEditor

Svečano otvorena šesta lamela bolnice, od danas jedinstvene usluge za pacijente iz cijele BiH

Piše D  /  25.04.2019., 09:04h

U novim prostorijama bit će dva odjela koji su koncipirani na jedinstven način za BiH i bliže okruženje. Prvi je odjel za bolesti uha, grla i nosa sa kirurgijom vrata i glave te odjel za stomatološke usluge za djecu i osobe s posebnim potrebama. Tamo oni pod općom anestezijom imaju kontinuiranu uslugu popravka i vađenja zubi. Ako ne razumijete koliki je to problem bio, dođite srijedom u bolnicu, prošetajte kirurgijom i vidite kakve patnje i muke imaju roditelji s takvom djecom kojih nije mali broj. Drugi odjel je minimalno invazivna kirurgija, koncipirana tako da pruža laparoskopske i endoskopske procedure, na njemu će biti pružane jedinstvene usluge u BiH i tamo će dolaziti pacijenti kojima se u kliničkim centrima uradi transplantacija jetre, kazao je Valjan, te dodao da su adekvatno smjestili i Službu za transfuzijsku medicinu, prenosi Centralna.ba

U nove prostore premještena je i Služba za transfuzijsku medicinu. Namjenski prostori za ovu službu u javnim ustanovama su rijetkost, obično se smještaju u prostore koji preostanu, ali mi danas imamo suvremene prostore, kazao je Valjan.

Zvonko Milas, glavni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan Hrvatske, zajedno sa dr. Valjanom i Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BIH, presjekao je vrpcu, te naglasio da Hrvatska vodi računa o Hrvatima u Središnjoj Bosni.

“Hvala vam na skrbi za najpotrebitije. Bolnica je nikla u patnji, boli i razaranju i s ponosom nosi naziv hrvatska. Ona je poruka nedjeljivosti jednog naroda u dvije domovine. Hrvati u Lašvanskoj dolini i Središnjoj Bosni nisu i nikada neće biti ostavljeni, poruka je dr. Franje Tuđmana, a sada je nastavlja i vlada Andreja Plenkovića”, rekao je Milas.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:27