StoryEditor

Svečano otvoren 5. bugojanski božićni sajam

Piše D  /  21.12.2017., 07:12h

Peti bugojanski božićni sajam otvoren je danas na uglu ulica Zlatnih ljiljana i Dr. Wagnera, uz prisustvo velikog broja građana koje hladno vrijeme nije spriječilo da dođu i da uživaju u njegovim sadržajima.

Razne delikatese, prirodne i ljekovite proizvode, suvenire i predmete kućne radinosti, predstavilo je više od dvadeset izlagača iz Bugojna, Travnika, Kupresa, Prozor-Rame i drugih općina, prenosi Fena.

Sajam organizira Ogranak Matice hrvatske iz Bugojna, a generalni pokrovitelj je Općina Bugojno.

U ime organizatora, nazočnima se obratio akademski kipar Antonio Džolan, zahvalivši se svima koji su doprinijeli održavanju manifestacije, a posebno Općini Bugojno.

Svečanost je dolaskom uveličao potpredsjednik Matice Hrvatske iz Zagreba Stjepan Sučić, a na značaj održavanja božićnog sajma ukazao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić.

Tom prilikom, pročitano je pismo podrške potpredsjednice Federacije BiH Melika Mahmutbegović povodom organiziranja Sajma, koji je zvanično otvorio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Pozivom na molitvu, sajamsku manifestaciju blagoslovio je župnik crkve Sv. Ante Padovanskog fra Zoran Tadić.

U muzičkom dijelu programa sudjelovali su članovi napretkovih folklornih sekcija iz Bugojna i Kandije, članovi tamburaškog sastava “Zlatne žice”, te banjalučki bend „Albert B. Savić & The Invisibles“ .

U maloj sali KSC-a održano je predavanje o temi “Matica 175 godina ”, a u večernjim satima nastupit će bend “Balkan express” iz Banje Luke.

Također, zanimljivi programi planirani su u naredna dva dana, uz nastupe gostiju iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Travnika i Republike Hrvatske.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 22:51