StoryEditor

Svečano obilježen Dan općine Vareš

Piše D  /  17.08.2018., 02:08h

U punoj sali obnovljenog Radničkog doma u Varešu, u četvrtak u 14:00 sati prigodnim programom i svečanom sjednicom obilježen je 16. kolovoz , datum koji se tradicionalno obilježava kao Dan Općine Vareš. Kroz povijest Vareša ovaj dan se simbolično obilježava kao trenutak otvaranja prve visoke peći u Varešu, daleke 1891. godine. Uz brojne uzbanike, svečanoj ceremoniji obilježavanja su prisustvovali građani, predstavnici javnih ustanova, predstavnici lokalnih vlasti, te ministri iz Vlade ZDŽ Fahrudin Čolaković i Fahrudin Brkić.

Načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević obratio se s govornice, te ponovno naglasio ulogu koju ima svaki građanin Vareša u izgradnji bolje budućnosti i uvjeta za život u svom gradu.

"Prije svega želim naglasiti i još jednom se zahvaliti dobitnicima općinskih priznanja za doprinos, promociju i cjelokupan humanitarni rad na području naše općine. Ljudi koji odlučili da nastave živjeti u Varešu trebaju biti spremni na zalaganje, odgovornost i rad. Ključan faktor u daljnjem napretku će svakako biti empatija ka sugrađaninu i međusobna suradnja. Na razočarenje mnogih danas je Vareš konačno krenuo uzlaznom putanjom" - kazao je općinski načelnik.

Priliku da se obratio prisutnima u ime Vlade ZDŽ imao je i ministar za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline ZDŽ Fahrudin Brkić.

"U proteklom periodu Iz Vlade Zeničko-dobojske županije u početku mog mandata smo iskazali dodatnu pažnju općini Vareš, koja se nalazila u jednoj izuzetno teškoj situaciji. Smatram da je Vareš, uzimajući u obzir trenutno stanje, krenuo jednom uzlaznom putanjom u privrednom, kulturnom i sportskom smislu" - istaknuo je ministar Brkić.

U dijelu programa svečane sjednice dodijeljena su priznanja za počasnog građanina općine Vareš. Priznanje počasnog građanina je uručeno gospodinu Mladenu Drijenčiću, Varešaninu koji trenutno živi i radi u Njemačkoj, istaknutom košarkašu i uvaženom košarkaškom treneru njemačkog prvoligaša EWE Baskets Oldenburg, treneru koji je dao izrazit doprinos promociji Vareša u Evropi u oblasti sporta i sportske kulture. Plaketa s grbom Općine Vareš uz novčanu nagradu uručena je Udruzi građana Majka Terezija Vareš. Udruga koja 20 godina od postojanja na području općine Vareš i šire pomaže populaciju starih, nemoćnih, bolesnih, iznemoglih i siromašnih.

Dnevnik.ba

 

24. travanj 2024 08:30