StoryEditor

Svečano obilježen Dan općine Tomislavgrad

Piše D  /  08.07.2019., 06:07h

U sklopu manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića" u Tomislavgradu je u ponedjeljak svečano obilježen i Dan općine.

Inače, Dan općine slavi se u spomen na 1924. godinu, kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike.

Dan općine započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima, a vijence su položili brojna izaslanstva iz BiH te Republike Hrvatske.

Kratku molitvu ispred spomen obilježja za sve pokojne hrvatske branitelje održao je duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić, nakon čega je u kino dvorani upriličen svečana sjednica Općinskog vijeća.

Nazočne vijećnike i njihove goste pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Luka Krstanović, istaknuvši daljnje projekte oko izgradnje infrastrukture i zaštite okoliša, dok se načelnik Vukadin u svom govoru osvrnuo na proteklu godinu, uključujući i projekte koji su završeni.

Od uzvanika nazočnim su se obratili gradonačelnik Novske Marin Piletić s kojim je načelnik tomislavgradske općine Ivan Vukadin u ponedjeljak potpisao Povelju prijateljstva te general Željko Glasnović, kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Fena.

Općina Tomislavgrad svake godine na svoj Dan dodjeljuje i javna priznanja zasluženim pojedincima tako da je i ove godine općinsko povjerenstvo za dodjelu nagrada i drugih priznanja odlučilo da se medaljon Općine dodijeli općinskom vijećniku Ibrahimu Kapetanoviću za izniman doprinos u kulturnome i vjerskome, a posebno u humanitarnom djelovanju na području ove općine.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:12