StoryEditor

Svečano obilježen Dan Grada Čapljine

Piše fena  /  29.09.2023., 13:14h

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatske slobode za poginule hrvatske branitelje danas je počelo obilježavanje Dana Grada Čapljine i blagdana svetog Franje.

Nakon toga održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Čapljine na kojoj su nazočili premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović te mnogobrojni gosti iz svih sfera društvenog života, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, predstavnika kulturnog, sportskog i vjerskog života.

Tijekom sjednice prikazan je kratki video prilog o onome što je u Čapljini urađeno u proteklom razdoblju, kao i sve ljepote ovog grada.

Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je kako se Čapljina svake godine aktivno razvija i postaje ugodno mjesto za život, pohvalivši pri tom realizirane projekte.

‘‘Vidjeli smo da je ova lokalna vlast u sinergiji gradonačelnika i vijeća uspjela realizirati sve svoje planirane aktivnosti na dobrobit stanovništva i svakog čovjeka koji živi na području ovog kraja. Drago mi je da ste imali jasnu viziju i da ste napravili ogromne iskorake u svim segmentima, koji se tiču nadležnosti lokalne zajednice, od obrazovno-odgojnog, sportskog, kulturnog života, do prometne i komunalne infrastrukture‘‘, kazao je Čović

Gradonačelnik  Čapljine Smiljan Vidić zahvalio je svima koji pridonose razvoju Čapljine, ponajprije građanima Čapljine, koji su nam to omogućili i zbog kojih smo ovdje.

‘‘Čapljina je danas siguran i stabilan grad, te vrijednosti nemaju cijenu ni alternativu, a dogovor i uvažavanje su ključ opstojnosti i prosperiteta. Stoga, dragi sugrađani, pozivam vas da živimo i razvijamo Čapljinu kao grad uspjeha, prosperiteta, stabilnosti i sigurnosti te da živimo takvu Čapljinu jer mi to možemo i znamo‘‘ istaknuo je gradonačelnik Vidić u svome obraćanju te na kraju svim Čapljinkama i Čapljincima čestitao Dan grada i blagdan sv. Franje.

U glazbenom dijelu programa nastupali su učenici Glazbene škole Vladimira Pavlovića Imela Kavedžić, Marija Perić i Bernardica Miočević, te članica Gradskog zbora Čapljina Matea Kapular, obavio je Grad Čapljina.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:33