Article_Top_970x250

Svečano dočekani vojnici OSBiH iz mirovnih misija u Afganistanu i Kongu

Živinice

Svečano dočekani vojnici OSBiH iz mirovnih misija u Afganistanu i Kongu

pro 21, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Na lokaciji vojarne i zračne luke "Dubrave" Živinice danas je upriličena ceremonija svečanog dočeka pete rotacije pješačke postrojbe iz sastava 5.pbr OSBiH, djelatnika vojne policije i kontingenta stožernog osoblja iz operacije "Odlučna potpora" u Afganistanu, kao i vojnih promatrača OSBiH iz UN Misije u DR Kongo.

Pješačka postrojba iz sastava 5.pbr OS BiH, sukladno Odluci Predsjedništva BiH, svoju misiju je izvršavala u sastavu koalicijskih snaga OS SAD u bazi "Bagram" u Islamskoj Republici Afganistan.

Kao i u prethodnim misijama i ova pješačka postrojba 5.pbr OS BiH pokazala je visok stupanj obučenosti i osposobljenosti, te je Zapovjedništvo koalicijskih snaga OS SAD u bazi "Bagram", više djelatnika postrojbe OSBiH odlikovalo, pohvalilo i nagradilo, prenosi Fena.

Svečanoj ceremoniji je nazočio zamjenik ministra obrane BiH Sead Jusić, predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, sigurnosnih agencija, kao i obitelji i rodbina pripadnika OSBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH-a.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250