Article_Top_970x250

Svečana akademija povodom Dana općine Bugojno

SBŽ

Svečana akademija povodom Dana općine Bugojno

svibnja 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Svečana akademija povodom 20. svibnja, Dana općine Bugojno, upriličena je danas u tome gradu u prisustvu predstavnika političkog, gospodarskog i kulturnog života.

Čestitke svim građanima za Dan općine uputili su načelnik Hasan Ajkunić, predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić i njegov zamjenik Salih Gurbeta, prenosi Fena.

-Svaki čovjek treba da bude ponosan na svoj grad, a mi koji smo ovdje trebamo biti još više ponosni na svoje Bugojno, koje neizmjerno volimo i slavimo svake godine - kazao je načelnik Ajkunić.

Istaknuo je doprinos članova Organizacionog odbora i tisuća onih koji su sudjelovali u događajima i manifestacijama, upriličenim u sklopu Programa obilježavanja Dana općine Bugojno.

-Tražimo u svom srcu više pozitivne energije kako bismo jedni druge više voljeli, uradimo svaki dan nešto što će ostati iza nas, a što će biti dobro za naš grad - poručio je.

Ovom prilikom, priznanje „Plaketa općine Bugojno“ za doprinos razvoju općine u kulturnom, edukativnom i drugom radu dodijeljeno je bugojanskom teatru „Fedra“ Bugojno, a u čije ime se prisutnima obratila prof. Senada Milanović.

U kategoriji fizičkih osoba, isto priznanje uručeno je Asimu Šahmanu, za doprinos razvoju općine Bugojno u sportskom, humanitarnom, privrednom i drugom radu.

Svečanost su nastupima uveličali učenici Osnovne muzičke škole Bugojno, te članovi Teatra „Fedra“, Vokalnog ansambla Bugojno, Ženskog vokalnog ansambla HKD „Napredak“ Podružnica Bugojno i Gradskog hora Bugojno.

Odluku da se 20. svibanj obilježava kao Dan općine Bugojno vijećnici iz toga grada usvojili su 19. svibnja 2008., a povod je bila prva sjednica Gradskog vijeća, održana 20. svibnja 1886.

Sjednicom je predsjedavao tadašnji načelnik Tahir-aga Vidimlić, a u njenom radu participirali su vijećnici svih konfesija, koje su tada živjele na prostoru Bugojna.

Taj događaj predstavlja i prvi oblik parlamentarizma, demokracije i političkog djelovanja kroz državne institucije sustava na ovom području.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250