StoryEditor

Sve više rudara traži medicinsku pomoć

Piše D  /  11.09.2019., 02:09h

„Ono što ima još nešto novo to je da je sinošnja treća smjena sišla u Raspotočje koja je se zatvorila i neće ni oni izići i to kako će biti stanje dalje ne znam. Jutros je bila informacija da ima još ljudi koji su iscrpljeni, koji ne mogu, dokle će izdržati ne znam“, kaže Nijaz Vardo, predsjednik Sindikata ZD RMU Zenica, javlja Federalna.ba.

Boravak u metanskim jamama ugrožava zdravlje rudara, šestorica su u proteklih 18 sati zatražila medicinsku pomoć.

„Apeliram da se ovo privede kraju, da se ova agonija okonča. Jutros smo imali jednu temu o kojoj će vjerojatno kad se definitivno proglasi štrajk krenuti i na blokadu puta kočevskog sliva gdje ćemo naravno pozvati svoje obitelji jer mi nemamo kud, ni kući ni na ovaj rudnik“, rekao je Smajo Doglod, predstavnik rudara pogona Stranjani ZD RMU Zenica.

To će, najavljuju, biti reakcija na stav upravljačkih struktura Koncerna, da perspektive za dva pogona, Stare jame i Stranjana, nema.

To je ujedno, uz uskraćena prava na zarade zbog blokiranih računa, kap koja je prelila čašu nezadovoljstva zeničkih rudara.

Podsjećamo, za 13. rujan je zakazan štrajk u rudnicima uglja u Zenici i Brezi. Iz krovnog Sindikata ponovljen je i danas poziv nadležnima da se zajednički traže hitna rješenja za trenutnu krizu, kako bi se uopće moglo razgovarati o pravcima daljeg djelovanja.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:55