Article_Top_970x250

Sve više Amerikanaca za blokadu vlade krivi Trumpa

sad

Sve više Amerikanaca za blokadu vlade krivi Trumpa

sij 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sve veći broj Amerikanaca smatra predsjednika Donalda Trumpa odgovornim za djelomičnu blokadu financiranja zbog koje zaposlenici američke savezne vlade i ovaj tjedan ostaju bez plaće, pokazalo je istraživanje novinske agencije Reuters i tvrtke za istraživanje tržišta Ipsos.

Istraživanje čiji su rezultati objavljeni u utorak, pokazuje također da većina republikanaca podržava Trumpovu odluku da odbije odobriti proračun ukoliko njime ne bude predviđeno financiranje gradnje zida na granici s Meksikom novcem američkih poreznih obveznika, prenosi HINA

Ispitivanje javnog mnijenja, provedeno od 1. do 7. siječnja, pokazuje da 51 posto odraslih Amerikanaca smatra Trumpa najodgovornijim za prekid financiranja savezne vlade koji traje već 18 dana. To je rast za četiri postotna boda u odnosu na rezultate sličnog ispitivanja provedenog od 21. do 25. prosinca 2018.

Krivnju za krizu financiranja vlade 32 posto ispitanika pripisuje zastupnicima demokrata u američkom kongresu, dok njih sedam posto smatra da su za nju krivi republikanci, što je gotovo nepromijenjeno u odnosu na ranije ispitivanje javnog mnijenja.

Trump je najavio djelomičnu blokadu rada vlade sve dok Kongres ne odobri financiranje izgradnje zida na granici SAD-a i Meksika.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250