StoryEditor
vinkovci

Svađali se tijekom sjednice, gradonačelnik "počastio" vijećnika: "Ti si tele"

Piše desk  /  18.10.2021., 13:15h
Ružan incident dogodio se sredinom prošlog tjedna na sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca. Izazvao ga je gradonačelnik Ivan Bosančić iz HDZ-a, kojega je očito jako iznervirao oporbeni vijećnik Goran Kajkić, član Živog zida. Problemi su nastali kada je Kajkić za govornicom optužio Bosančića da je u izbornoj kampanji građanima obećao projekte koje kasnije nije realizirao.

Kajkić je za Telegram kazao da su ga vijećnici HDZ-a uznemiravali i prije gradonačelnikovog ispada. “Konstantno su me ometali u govoru i podsmjehivali mi se”, žali se. Goran Kajkić je Telegramu ustupio video zapis dijela sjednice na kojem je zabilježeno što mu je gradonačelnik Vinkovaca rekao. Bosančića se na snimci ne vidi zbog lošeg kuta snimanja, ali jasno se čuje njegov glas. “Ti si tele”, dobacio je gradonačelnik oporbenom vijećniku.

“Vidio sam ga svojim očima i čuo svojim ušima, sjedio je u prvom redu”, kaže Kajkić. “I predsjednik Gradskog vijeća Vedran Čuljak, također HDZ-ovac, jasno je čuo uvredu, ali nije reagirao”, dodaje.

“To je tipičan primjer ponašanja gradonačelnika Bosančića. U izbornoj kampanji je obećao financiranje projekata iz EU fondova, ali sad se čini da neki od tih projekata neće biti financirani u obećanim iznosima, a za neke Grad Vinkovci diže i kredit u iznosu od 38 milijuna kuna”, tvrdi Goran Kajkić.

Dnevnik.ba

08. prosinac 2021 14:22