StoryEditor

Sutra početak radova na izgradnji međudržavnog mosta preko Save između BiH i Hrvatske

Piše D  /  10.10.2019., 01:10h

Europska unija sufinancira ovaj projekt sa 6,8 milijuna eura bespovratnih sredstava, uz zajam Europske investicijske banke i sredstava koje su osigurale Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

Ovaj projekt je dio velike infrastrukturne investicije EU u iznosu od 38,4 milijuna eura, koja uključuje i izgradnju graničnog prijelaza s Hrvatskom na dionici autoputa Banja Luka – Bosanska Gradiška, kao i samu dionicu autoputa, piše Avaz.

Projekt predstavlja važan korak ka integraciji regije zapadnog Balkana u okviru Agende povezivanja (Conectivity Agenda) koju je Europska unija pokrenula 2015. godine i u skladu je sa Strategijom Europske komisije za zapadni Balkan.

Svečanom otvaranju radova prisustvovat će ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, te član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Mediji su pozvani da poprate ovu ceremoniju u naselju Čatrnja u petak, 11. listopada 2019. godine u 14:00 sati, na kojoj će se obratiti komesarka Bulc, ambasador Satler, te predstavnici vlasti iz BiH i Republike Hrvatske, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:05