StoryEditor
nove okolnosti

Suspendiranoj tužiteljici Dijani Kajmaković ukinuta policijska zaštita

Piše desk  /  10.11.2022., 11:49h

Nakon što je protiv Diane Kajmaković pokrenut disciplinski postupak, državnoj tužiteljici ukinuta je i policijska zaštita, javlja Klix.ba.

Ured disciplinskog tužiteljstva VSTV-a Bosne i Hercegovine podnio je 21. listopada Prvostupanjskoj disciplinskoj komisiji VSTV-a disciplinsku tužbu protiv tužiteljice Diane Kajmaković.

Također, podnesen je i zahtjev za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti sve dok se disciplinski postupak ne okonča.

SAD je 26. rujna sankcionirao Kajmaković, ističući kako je ona "jasan primjer korumpiranog državnog tužitelja povezanog s kriminalnim organizacijama". Njeno ime je navodno spominjano i u aplikaciji Sky koju su kriminalci koristili za nezakonite radnje.

Glavni državni tužitelj Milanko Kajganić je nedugo nakon američke odluke poručio da će se tražiti svi dokazi o navodima koje je objavio SAD.

Krajem listopada Prvostupanjska disciplinska komisija donijela je odluku o udaljavanju Kajmaković od vršenja dužnosti zamjenice glavnog tužitelja i tužiteljice Tužiteljstva BiH.

Važno je napomenuti da ta odluka ni na koji način ne prejudicira niti može utjecati na ishod disciplinskog postupka.

Kajmaković je tijekom obnašanja funkcija u državnom Tužiteljstvu imala osiguranu policijsku zaštitu koja joj je ukinuta pokretanjem disciplinskog postupka.

Dnevnik.ba

13. srpanj 2024 08:54