StoryEditor

Susjedi su još uvijek u nevjerici: Smrt sina bila samo kap

Piše D  /  25.04.2018., 10:04h

 Bila je hrabra žena i majka. Prežijvela je tešku bolest zbog koje nije mogla imati više djece i sve su posvetili malenom dečaku. Svi mi možemo nagađati samo kako je dijete uspjelo da se popne i padne, ali za to su dovoljne sekunde, stotinke i eto tragedija je neizbježna, obitelji više nema – kroz suze je komentirala rodica, piše BLIC.rs.

Na mjestu pada dječaka i jučer ujutro su bili vidljivi tragovi krvi, kao i medicinski pribor koji je koristila dežurna ekipa Hitne pomoći.

Stanari zgrade također u šoku, jedva da progovaraju neku riječ.

– Ovdje u zgradama su većinom mladi bračni parovi s djecom i ovakav slučaj vas upozori da se takvo nešto može dogoditi bilo kome. Strašna tragedija koja se rječima ne može opisati – priča stanarka u Ulici Veljka Mlađenovića.

Uzimani su otisci sa prozora u stanu, a detaljno je označeno i mjesto pada dječaka. Točne okolnosti bit će utvrđene nakon istrage. Ono što je poznato to je da su u stanu bili dječak i majka – naveo je izvor iz istrage.

Podsjećamo, desetogodišnji dečak P.S. poginuo je nakon pada sa četvrtog sprata zgrade u banjalučkom naselju Novi Borik, a nakon saznanja da joj je sin jedinac izgubio bitku za životom majka Darija Samardžija (39) se objesila.

Zastrašujući vrisak majke iz stana na četvrtom spratu preksinoć je presjekao stanare zgrade u Ulici Veljka Mlađenovića.

– Vrisak, a nakon toga i scena u kojoj djete nepomično leži ispred zgrade nešto je što neću zaboraviti dok sam živ. Ubrzo je bilo jasno kakva se tragedija dogodila – ispričao je susjed.

Dodaje kako je dječak ležao oko pet metara dalje od zgrade.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da je tragedija u kojoj je nastradao desetogodišnjak prijavljena u večernjim satima.

– Oko 19.50 u Ulici Veljka Mlađenovića došlo je do pada maloljetnika rođenog 2008. godine sa četvrtog sprata stambene zgrade. Maloljetnik je vozilom Službe hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu, ali je oko 20.55 preminuo – naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Uviđajem je utvrđeno da je dijete palo sa prozora stana na četvrtom spratu, te da je prilikom pada udarilo od automobil parkiran ispred zgrade. Okolnosti pada utvrdit će istraga.

No, tragediji tu nije bio kraj.

Nakon saznanja da je sin podlegao, majka Darija Samardžija je pobjegla iz kruga zdravstvene ustanove.

U potragu su odmah krenuli članovi obitelji, prijatelji, ali i policija.

– Nakon saznanja da je Darija otišla u nepoznatom pravcu alarmirani su svi. Čak se i preko društvenih mreža djelila informacija da je u tijeku potraga za ženom uz njen opis. Ono što je najtragičnije potraga je bila usmerena na naselje Sime Matavulja u neposrednoj blizini Hitne pomoći, gde je i zgrada Fonda ispred koje je kasnije i pronađeno tijelo. Nažalost taj dio, gdje je pronađeno tijelo majke, od ulice je odvojen živom ogradom i zavučeno je, a još je bio mrak pa nitko nije ni opazio da je majka tu – ispričao je poznanik pokojnice.

Nažalost, beživotno tijelo Darije Samardžija pronađeno je oko četiri sata ujutro na drvetu u centru Banjaluke.

Prema nezvaničnim informacijama majka je zavezala pertle oko vrata i objesila se.

Tragično nastradali dečak i njegova majka bit će sahranjeni danas na groblju u Vrbanji u 13:00.

Policijski uviđaj

Marija Markanović portparol Policijske uprave Banjaluka, izjavila je jučer da je policija nakon pronalaska beživotnog tijela D.S. obavila uviđaj.

– Oko četiri sata ujutro u Ulici Zdrave Korde pronađeno je beživotno tijelo majke. Uviđajem je utvrđeno  da nema elemenata kaznenog djela, te da je u pitanju samoubojstvo – naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 09:53