StoryEditor
barić draga

Susjedi kažu da je bivši saborski zastupnik zagradio put do plaže: "Stavio je šiljke"

Piše desk  /  28.07.2022., 07:15h

Dario Vukić, bivši saborski zastupnik nekadašnje stranke Miroslava Tuđmana Hrvatski istinski preporod (HIP) u koju je prešao iz HDZ-a, uzurpirao je pomorsko dobro u Barić Dragi, mjestu nedaleko od Karlobaga, piše RTL Potraga. Vukić, koji je bio direktor posrnulog brodarskog poduzeća Croatia linea, u Barić Dragi iznajmljuje apartmane uz koje, kako tvrdi u oglasima, nudi privatnu plažu.

Za tu plažu nema koncesiju, ali je na njoj izgradio rivu i vrt te postavio ogradu, piše RTL, kojemu su Vukićevi susjedi ispričali da svakodnevno imaju incidente s bivšim saborskim zastupnikom dok pokušavaju do plaže doći sada zatvorenim putem starim 60 godina.

Vukić je na početak stepenica, koje vode do plaže, podignuo zavarenu ogradu i na vrata postavio lokot. Kako navodi RTL, taj mali dio gdje se nalazi ograda dio je Vukićeve parcele, no, drveće i cvijeće koje je Vukić zasadio, te ostatak ograde i riva koju je izgradio nalaze se na pomorskom dobru.

Vesna Brozić, Vukićeva susjeda, ispričala je kako ju je bivši saborski zastupnik gurnuo kada je pokušala doći do plaže, a navodi da je napao i njezinu kćer koja je incident snimila mobitelom. Na snimci koju je prikazao RTL može se čuti kako kći Vesne Brozić govori muškarcu čije se lice ne vidi, a koji je navodno Vukić, da je ne dira te da zove policiju.

Na snimci isti muškarac govori da je to njegov prolaz i da se tu ne smije prolaziti. "Ovo nije javno", rekao je te u tom trenutku pokušao oduzeti mobitel iz ruke ženi koja snima. "Makni se s mene", kazala je žena na snimci, a muškarac joj uzvraća: "Neću se maknuti."

Brozić je rekla da su i ona i kći prijavile napad policiji, ali da su prijavljene za remećenje javnog reda i mira. Kažu da zbog toga lokalnoj policiji više ne vjeruju, jer joj nisu zaštitili unuka. "Kad su se prije mjesec dan djeca tu kupala on ih je potjerao uz kamenjar i kući su došli preko magistrale", ispričala je Brozić.

S druge strane ograde dio zemlje je pomorsko dobro, a dio u vlasništvu države. Između Vukić ima još jednu kuću za koju, kako je potvrđeno RTL-u, nije izdana građevinska dozvola.

Brozić je Vukića tužila i prijevremenim rješenjem naređeno je da se vrata otvore, a kad je Vukić to navodno odbio, sutkinja je rekla da ona može otvoriti ogradu. "Popodne je dotični zavario, a onda je stavio i šiljke da se nikako ne može prolaziti", kazala je Brozić. Vukić na pitanja RTL-a nije odgovarao.

Iz Lučke kapetanije Senj, koja je, kako kaže Brozić, jedina institucija koja je reagirala na njezine prijave, RTL-u su naglasili kako je pomorsko dobro dostupno svima po jednakim uvjetima, a čak i da netko dobije koncesiju za upotrebu ne može nekomga sprječavati u korištenju pomorskog dobra.

Nenad Bugarin, kapetan Lučke kapetanije Senj, rekao je da su utvrdili da su na čestici koja je neophodno pomorsko dobro izvedeni građevinski radovi koji nisu u skladu sa zakonskim propisima i za koje ne postoji koncesijsko odobrenje ni građevinska dozvola. Pripremaju kaznenu prijavu protiv Vukića koju će proslijediti DORH-u.

Načelnik Općine Karlobag, HDZ-ov Boris Smojver rekao je da oni nisu prijavljivali Vukića dodavši da bi onda "morali prijavljivati svaku kuću uz obalu". "Kad sjednete u barku pa prođete duž obale rijetko koja kuća nije na neki način betonirala ili uredila pomorsko dobro", poručio je.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 20:16