StoryEditor

Supružnici iz BiH pokušali prevariti njemačke policajce

Piše D  /  15.08.2019., 02:08h

Neki slučajevi bi - da nisu žalosni - bili smiješni jer pokazuju naivna vjerovanja Bosanaca i Hercegovaca da propise mogu izigrati kao u domovini. Naivnost na kraju bude žestoko kažnjena - po džepu…

Tako je u utorak ujutro njemačkim graničnim policajcima iz Burghausena nekoliko puta upao u oči Peugeot bh. registarskih oznaka, koji se autocestom A94 kretao u pravcu Passaua. Za upravljačem Peugeota bio je muškarac, a na mjestu suvozača žena, izvještava ovb-online.

Nešto kasnije, na regionalnom putu B12 kod Marktla automobil je ponovo izašao pred graničnu policiju, no ovog puta su uloge bile zamijenjene: Žena je bila za volanom Peugeota, a muškarac pored nje.

Ova činjenica privukla je pažnju policajaca. Zaustavili su Peugeot i pregledali dokumente obje osobe. Muškarac, 30-godišnji državljanin BiH, rekao je da je zaboravio vozačku dozvolu u svojoj domovini. Međutim, u džepu mu je bila bh. vozačka dozvola, za koju se brzo ispostavilo da je krivotvorena!?

Na mjesto gdje je zaustavljen bh. par stigao je prevoditelj koji je pomogao rješenju "slučaja". Bosanac je objasnio da je "naslutio" policiju na autocesti i zato je došlo do promjene za upravljačem Peugeota.

Tužiteljstvo mu je naložilo da plati kaznu, nakon čega je njegovoj supruzi, čiji su papiri bili u redu, dozvoljeno je da nastavi put za volanom Peugeota.

Uz to, granična policija Burghausena podnijela je prijavu zbog falsificiranih dokumenata i vožnje bez vozačke dozvole. Prijavu očekuje i supruga, koja je upisana kao vlasnica Peugeota, jer je upravljanje vozilom prepustila osobi bez dozvole.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 01:48