Article_Top_970x250

Supružnici falsificirali i ucjenjivali: Goran lagao da je policajac, Martina da je stomatologinja

banja luka

Supružnici falsificirali i ucjenjivali: Goran lagao da je policajac, Martina da je stomatologinja

sij 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: oslobodjenje.ba

Bračni par Roso, Goran (48) i Martina (39), koji se terete da su oštetili više ljudi za nekoliko stotina tisuća maraka, u banjalučkom Osnovnom sudu jučer su negirali krivnju. Oni se, po 13 točaka optužnice, terete za lažno predstavljanje, ugrožavanje sigurnosti te falsificiranje isprave.

– Goran Roso se od 2014. do 2019. putem odvjetnika obitelji pokojnog Milutina Žujića, vlasnika benzinskih crpki Parma trend, predstavio lažno kao pripadnik Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) te im je na ime pomoći na nezakonit način oduzeo više nekretnina. Obitelj Žujić mu je dala na korištenje kuću u Trnu, koju je on iznajmio V. D. na tri mjeseca, za što je dobio 5.000 eura, a novac nije predao vlasnicima. Na čuvanje mu je povjeren i Mercedes, koji je on bez njihove suglasnosti prodao V. D. za 15.000 eura, stoji u optužnici. On je, navodi se dalje, prijetio ubojstvom Ž. D. B, kojoj je govorio da će gledati kako joj ubija i muči najmilije.

Foto: crna-hronika.info

– Supružnici Roso su u svibnju 2018. napravili lažni ugovor o posudbi 340.000 KM, a Goran Roso je načinio lažnu punomoć te je izradio dva lažna nalaza kako bi tražio “pogodnosti u pogledu izvršenja kaznenih sankcija”. Martinu optužnica tereti i da je na osnovi lažne diplome stomatologa dobila licencu i pružala zdravstvene usluge, stoji u optužnici protiv supružnika uhićenih u akciji Parma, prenosi Oslobođenje.

Foto: crna-hronika.info

Dnevnik.ba