StoryEditor

Supetar na Braču: Finski turist partnerici zario nož u vrat

Piše D  /  03.09.2019., 07:09h

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, napadač je također finski državljanin, a kriminalističko istraživanje nad njim provodi Policijska postaja Brač te je zadržan u službenim prostorijama.

Više mještana su bili svjedoci stravičnog prizora usred dana.

- To vam je na Putu sv. Roka bilo, malo iza 16 sati na ulicu je istrčala krvava žena. Bilo je strašno. Držala je ruke na vratu, neki kažu da je nož još bio u rani, ali ja to nisam vidio. On je ostao u stanu pa je policija došla po njega. Oboje su Finci, ona ima između 50 i 60 godina, a on je nešto stariji, 10 ili 12 godina od nje, ne znam točno, rođen je 50 i neke godine. Zajedno su tu, a za nju znam sigurno da ima prijavljeno boravište u Hrvatskoj jer je dosta ovdje - kaže Bračanin.

Teško ozlijeđena strankinja prevezena je helikopterom u splitsku bolnicu te je odmah operirana, a iza 22 sata još uvijek nisu bile poznate sve posljedice ranjavanja i točno zdravstveno stanje.

U 16.15 na Braču, kako je izvijestila splitska bolnica, žena je zadobila ubodnu ranu i s teškim ozljedama je prevezena u KBC Split. Napadač je ubrzo uhićen, a o svemu je izviješteno državno odvjetništvo - saznaje se od Sanje Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske.

Nakon kriminalističkog istraživanja, počinitelj će se danas uz kaznenu prijavu dovesti pritvorskom nadzorniku u Split nakon čega slijedi ispitivanje na državnom odvjetništvu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:38