StoryEditor

Superclasico je uništila opasna mračna organizacija

Piše D  /  26.11.2018., 08:11h

Utakmica je prvo odgođena za sat vremena, pa za jedan dan, da bi naposljetku bilo odlučeno da će se u utorak odlučiti o datumu igranja, piše Goal.com.

Policija je dan ranije imala raciju u kući jednog od vođa moćne i nasilne podgrupe Barra Brava, zaplijenila 10 milijuna pesosa i 300 ulaznica.

Strasti se polako smiruju, ali ih je dodatno raspirio gradonačelnik Buenos Airesa Horacio Rodriguez Larreta.

- Huligani u Argentini, to nije samo strast, to je posao - počeo je s optužbama Larreta i nastavio:

- Ulaznice za utakmicu su se preprodavale po nevjerojatnim cijenama.

Prema njegovim riječima, problem u cijeloj priči je podgrupa Riverovih navijača Barra Brava.

- To je mafija koja je inkorporirana u nogomet već više od 50 godina. Oni su odgovorni za ove incidente! Ovo je izravno povezano s događajem koji se zbio dan ranije. Nekih 300 ljudi ostalo je bez mogućnosti ulaska na utakmicu i oni su protagonisti svega što se dogodilo - ističe gradonačelnik Buenos Airesa.

A dan ranije je, donose argentinski mediji, policija napravila raciju u kući jednog od vođa Barre, inače moćne i nasilne skupine najžešćih Riverovih navijača. Zaplijenili su 10 milijuna pesosa (oko 235.000 eura) i 300 ulaznica za finale.

- Jedna interpretacija huliganskih ispada kaže da je to bio osvetnički pohod organiziranih razbojnika protiv policije koja im nije dopustila da profitiraju na ovoj utakmici - kaže Larreta i zaključuje odlučno:

- Moramo doznati tko im je dao ulaznice i svladati mafiju u Barri. To je naš najveći izazov i idemo prema tome.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 09:11