Article_Top_970x250

Super Mario iz Gradačca, pobjeda Rijeke 1:3

Dva gola Marija Gavranovića

Super Mario iz Gradačca, pobjeda Rijeke 1:3

lis 19, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U utakmici 3. kola Europske lige na stadionu u Prateru u Beču je se skupilo 20.000 gledatelja, od čega je barem 1.000 bilo Riječana. Utakmica dvije posljednje momčadi iz skupine je bilo svojevrsna zadnja šansa za opstanak u Europskoj ligi i za sljedeći krug natjecanja.

Rijeka je već u 31' vodila sa 0:2 u Beču. Iako je Austria više držala loptu u nogama u prvih 20 minuta, Rijeka je povela zgoditkom Marija Gavranovića u 21. minuti susreta u lijepoj akciji, kada je nabačenu loptu s desne strane, Bradarić produžio do Marija Gavranovića, koji je s 12-13 metara plasirao loptu u gol. Drugi gol je postignut nakon prodora Acostyja, te je opet večeras sjajni Mario Gavranović završio akciju u 31' svojim drugim pogotkom.

Iako je u drugom poluvremenu Austrija imala više od igre i pokušavali napadati, Rijeka je često prijetila iz kontri. Od šansi Bečana je vrijedno izdvojiti, da je u 72', igrač Austrie Tajouri pogodio stativu i tako propustio prigodu za smanjenje vodstva Riječana.

Imala je i Rijeka svojih šansi u drugom poluvremenu. Tako je Kvržić (koji je zamijenio Acostyija u drugom poluvremenu)  je u 82' minuti izbio sam pred golmana Austrije, ali iako je prevario i prebacio golmana, lopta je prošla pored stative.

U 90' minuti je Austrija smanjila rezultat na 1:2, kada je nakon prekida  i slobodnog udarca s lijeve strane,Friesenbichler izbio sam pred Simona te pogodio riječki gol glavom.

U sudačkoj nadoknadi je Kvržić potvrdio pobjedu Rijeke, i postavio konačan rezultat, kada je iz kontre i situacije tri na tri, Pavičić s desne strane ubacio pred peterac loptu, a Kvržić istu glavom pospremio u mrežu.

Pobjeda Riječanima osigurava i dalje borbu za drugo mjesto u skupini, koje vodi u sljedeći krug natjecanja i prezimljavanje u Europi.

Ivan Bagarić/Dnevnik.ba