StoryEditor

Suparnik Barcelone najavio bojkot večerašnje utakmice španjolskog Superkupa

Piše D  /  12.08.2018., 09:08h

Večeras od 22 sata u marokanskom Tangiersu trebala bi se odigrati utakmica španjolskog Superkupa između osvajača dvostruke krune Barcelone i finalista kupa Seville, prenosi vecernji.hr.

No, Sevilla je zaprijetila neigranjem utakmice zbog objave Španjolskog nogometnog saveza samo dan uoči utakmice kako neće biti restrikcija za igrače izvan Europske unije jer utakmica Superkupa nije profesionalna.

Naime, u Španjolskoj je inače dopušteno da momčad može imati samo tri igrača bez EU putovnice, a Barcelona je u Maroko povela njih četvoricu - Arthura Vidala, Malcoma, Arthura i Marlona. Zanimljivo, do jučer Barcelona je imala i petog igrača bez EU putovnice, no Philippe Coutinho dobio je portugalsko državljanstvo. 

- Mi u Sevilli smo iznenađeni izjavom Španjolskog nogometnog saveza samo 24 sata prije početka utakmice. Prema njoj, može se prijaviti koliko god ‘ne-EU‘ igrača se želi. A u zadnjem priopćenju vezanom za sezonu 2018./19. jasno stoji da je dopušteno imati samo tri igrača izvan EU.

Bez iznimaka - poručili su iz Seville, prenosi Goal.

- Naš tim odvjetnika proučava slučaj, a bude li Barcelona u zapisnik stavila više od tri igrača izvan EU, postoji mogućnost da se povučemo iz natjecanja zbog nepropisnog sastava suparnika - dodaju iz Seville.

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 14:38