StoryEditor

Sunita Hindić prijevoz od Jablanice do Bugojna platila prstenom

Piše D  /  29.06.2020., 02:06h

Liječnica je kazala kako je na poziv ženske osobe tog jutra a ekipom Hitne medicinske pomoći došla na mjesto zločina. U sobu su ušli s policijom, gdje su, kako je kazala, muškarca zatekli u lokvi krvi i s raširenim zjenicama. Naglasila je kako je već bio mrtav, ali da su ga bezuspješno pokušali reanimirati . Kazala je i kako je soba bila tamna, s prigušenim svjetlom tako da se teško što moglo vidjeti, ali da je zapazila pištolj na ormariću pored kreveta.

Ajdin Begović, taksist koji je Hindić vozio od Jablanice do Bugojna, kaže kako je na stajalište taksista na autobusnoj stanicu u Jablanici stigla vozilom crvene boje oko 8:15 sati.

Ističe kao je on bio na prvom mjestu za vožnju, te da je njegov kolega kod kojeg je vozilo stalo dogovorio vožnju do Bugojna za 70 KM.

Begović, koji je Hindić prepoznao u sudnici, kazao je kako je imala crni šal preko glave i da je bila bosa, te ga je zamolila da uključi grijanje, navodeći da ima groznicu. Potom ga je pitala može li voziti brže jer ima smrtni slučaj. Kaže kako je na njegovo pitanje rekla da je u pitanju majka, nakon čega se komunikacija nije ni nastavila. Kada su stigli, rekla mu je da će njezin otac platiti vožnju, te joj je, kako navodi, pomogao da izađe do stana, jer je rekla da je bole noge. No vrata je otvorila žena, koju je Hindić pitala ima li 70 KM, na što je ona rekla da nema više od 20KM. Potom mu je Hindić dala prsten da odnese na otkup, za koji je, kako navodi, dobio 65 KM, ali je zamolio da mu se na račun napiše 55 KM, kako bi on zaradio 10 KM i njoj vratio 5 KM kusura. No, kad se vratio, kako priča, vrata mu je otvorilo dijete, a ona je kazala kako joj kusur ne treba. Vrativši se u vozilo, kako dalje navodi, primijetio je da je sjedište na kojem se Hindić vozila bilo mokro.

Pripadnici Policijske uprave Bugojno, Elvedin Mandžuka i Enes Šehić, svjedočili su o okolnostima tog 5. listopada 2019.godine, kada su po depeši MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije izuzeli odjeću Sunite Hindić iz stana Razije Hindić, koja je, po njihovom navođenju, njezina majka.

Kazali su kako ih je Razija dobrovoljno pustila u stan i pokazala im mjesto na kojem se nalazila Sunitina odjeća, te da su izuzeli crne hlače, bež džemper, crni šal i grudnjak.

Tijekom njihovog svjedočenja Hindić se vidno uznemirila, kada su na upit tužiteljice Tanje Marčinko izjavili da je službeno poznaju od ranije. Mandžuka je naveo da je ona bila problematična još u osnovnoj školi. Tužiteljica Marčinko je zatražila da to pojasne, na što se usprotivila odvjetnica Nada Dalipagić, koja je braniteljica Sunite Hindić. Navela je kako nema potrebe za takvim pitanjima, s obzirom na to da njena branjenica nije do sada kažnjavana, što je predsjedatelj Sudskog vijeća, Elis Sultanić uvažio, unatoč navođenju tužiteljice Marčinko da to govori o karakteru osobe koja je počinila najteže kazneno djelo.

Suđenje će biti nastavljeno 9. srpnja, kada će videolinkom biti saslušana dvojica svjedoka iz Hrvatske, koji nisu mogli doći zbog novonastale situacije uzrokovane koronavirusom. Oni su u noći koja je prethodila ubojstvu bili u motelu, a Dalipagić je kazala kako su to svjedoci koji su vidjeli da je Sunita cijelu večer sjedila s ubijenim, te su se ljubili, što pokazuje da su bili u izrazito bliskoj vezi i da su pili žestoka pića, prenosi klix.ba.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:51