Article_Top_970x250

Suljagić napao kardinala Puljića: On je eugeničar koji štuje masovne ubojice!

teški napadi

Suljagić napao kardinala Puljića: On je eugeničar koji štuje masovne ubojice!

ožu 31, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Emir Suljagić, bivši član SDP-a i DF, suosnivač Građanske stranke, bošnjački radikalni političar i zagovaratelj muslimanske većine u BiH ne staje sa svojim uvredama. Najnovija žrtva njegovih manijakalnih ispada je kardinal Vinko Puljić.

Gostujući u emisiji "Dobar, loš, zao" na Našoj TV, Puljić je kazao ono što cijela bh javnost zna. “Imamo još ljudi koji su se predstavljali Hrvatima da bi došli do pozicije u politici ili na poslu”, čime također jasno odgovara na pitanje o Željku Komšiću.

Kardinalova konstatacija bila je dovaljna Suljagiću da iznese niz uvreda na njegov račun. Optužio ga je da je eugeničar koji štuje Pavelića i želi društvo vratiti u mračno, srednjovjekovno doba...

"Vinko Puljić je u osnovnoj školi bio razredni eugeničar", piše Suljagić u svojem tweetu aludirajući tako na Hitlera i njegovu općinjenost eugenikom.

Ovaj radikal tu se ne zaustavlja pa nastavlja s optužbama na račun cjelokupne Crkve, optuživši istu za simpatiziranje Pavelića: 

"Katolička crkva, institucija koja je prigrlila sve masovne ubice i njihove saučesnike, od Ante Pavelića do Darija Kordića, zauzela je zvanični stav da @ZeljkoBiH nije dovoljno ni pravi Hrvat", piše Suljagić u drugom tweetu.  

Organizator lomača

Kaže Suljagić i da bi Puljić rado organizirao lomače. Istovremeno ga optužujući za nedovoljan angažman pri ograđivanju od zločina HVO-a. Bošnjačke zločine, pogađate, Suljagić opet nije spomenuo...

"Kako bi Vinko Puljić volio omanju lomaču organizovati... Katolička crkva se nije nikad sa ovakvom nedvosmislenošću ogradila od počinitelja zločina u Ahmićima, Stupnom dolu, Heliodromu. Nikad." 

Pravo lice katoličke crkve

U ovom tweetu spomenuo je i Ivana Lovrenovića, te mračno i srednjovjekovno lice katoličke crkve...  "Kako podlo i kako ispod časti od Vinka Puljića. Ovo je pravo lice Katoličke crkve: mračno srednjevjekovlje, verbalna iknvizicija, intelektualno spaljivanje na lomači. Iz isto registra iz kojeg dolazi bljuvotina Ivana Lovrenovića da sam ja - taliban."

I. Crnjac / Dnevnik.ba