Article_Top_970x250

Suljagić: Muslimani u BiH trebaju još više agresivnosti, miroljubivost je greška

huškanje na rat iz sarajeva

Suljagić: Muslimani u BiH trebaju još više agresivnosti, miroljubivost je greška

srp 31, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Emir Suljagić objavio je novi ratnohuškački post na društvenoj mreži Twitter u kojem upozorava bh. muslimane da je miroljubivost greška. Novi dan, nova prilika za govor mržnje Emira Suljagića...

Emir Suljagić, ideološki vođa radikalne bošnjačke stranke GS, objavio je novi ratnohuškački i šovinistički post na društvenoj mreži Twitter u kojem poziva bosanskohercegovačke muslimane da budu što agresivniji i ratoborniji prema svojim susjedima.

"Za zapisnik: muslimanska želja za rahatlukom je u direktnoj proporciji sa brojem naših sunarodnika u masovnim grobnicama. Ne treba mi rahatluk i ne treba mi da živim u rahatluku sa gamadi koja mi prijete klanjem.”

Ovaj grozmorni post jasno poziva bh. muslimane da miroljubivost zamijene agresijom a spominjanjem riječi "gamad" jasno je i da pokušava dehumanizirati pripadnike drugih naroda koji žive u BiH te tako poziva na njihov linč.

Inače, Suljagić kao i cijela stranka GS, poznat je po svojim ultranacionalističkim i šovinističkim stavovima prema Hrvatima i, u nešto manjoj mjeri, Srbima u BiH. 

Sam Suljagić je pak godinama bio na marginama bošnjačke politike i javnosti, no u posljednje vrijeme sve više ulazi u sarajevski politički mainstream te se neki njegovi stavovi mogu iščitati i u izjavama dužnosnika SDA a posebno stranaka tzv. bošnjačke ljevice.

Riječ je o čovjeku koji, kao i stranka kojoj pripada, svakodnevno govorom mržnje truje javni prostor u BiH, poziva na rat i naoružavanje Bošnjaka, kao i na linč Hrvata i Srba.

J.G. / Dnevnik.ba