StoryEditor

Sukobili se lovci i migranti, jedan je ranjen

Piše D  /  21.07.2020., 01:07h

Do sukoba je došlo proteklog petka kada su spomenuti lovci, pri obilasku lovačke kuće na lokalitetu Mala peć, ustanovili kako je skupina migranata provalila i boravi unutar objekta.

Došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, a lovci su migrante napali drvenim štapovima u namjeri da ih istjeraju iz lovačke kuće, potvrdio je glasnogovornik MUP-a USŽ Ale Šiljdedić.

„Tom prilikom, osoba rođena 1958. godine, iz naselja Rujnice kod Bihaća, ispalila je tri metka iz pištolja. Lovac je pucao u zrak, međutim pri povlačenju pištolja slučajno je pogodio migranta u rame“, rekao je Šiljdedić za Nezavisne novine.

Prema njegovim riječima, još jedan migrant je ozlijeđen u ovom događaju, zadobio je lakše tjelesne ozljede od udarca štapom.

Policija je obavila uviđaj, a slučaj su potom preuzeli Kriminalistička policija i Tužilaštvo USŽ.

Tužitelj je djelo okarakterizirao kao ubojstvo u pokušaju za lovca koji je je koristio pištolj, dok su oba lovca osumnjičena za nasilničko ponašanje.

U posljednjih nekoliko dana ovo je već drugi slučaj ranjavanja migranata iz vatrenog oružja.

Podsjećamo da je mještanin velikokladuškog naselja Zborište iz pištolja u nogu ranio 29-godišnjeg migranta iz Sirije, nakon što je ovaj provalio u njegovu kuću te opljačkao određenu količinu novca i zlata.

Pucao je u zemlju u nastojanju da preplaši migranta, ali se metak potom odbio i ranio ovu osobu.

Situacija s migrantima na području Unsko sanske županije se sve više usložnjava, budući da najveći broj njih nema riješeno pitanje smještaja, a građani se sve češće žale na kaznena djela od strane migranata.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:55