Article_Top_970x250

Šukeru prijeti ovrha zbog pozajmice Mamićima

DRŽAVA MU 'SJELA' NA PENTHAUS

Šukeru prijeti ovrha zbog pozajmice Mamićima

ruj 25, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Luka Stanzl/Pixsell

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker dužan je državi šest milijuna kuna. Ako ne podmiri svoj dug, država bi mu mogla ovršiti i prodati stan u potkrovlju Vile Portheim u Opatiji.

Čelnik HNS-a niti tri godine nakon poreznog rješenja nije podmirio svoj dug državi. A radi se o čak šest milijuna kuna duga koje mu je Porezna uprava razrezala još pred kraj 2016. godine.

Kako je pisao Jutarnji list 2016. godine, Šuker je upao u probleme jer je priskočio u pomoć Zdravku i Mariju Mamiću te im posudio čak 12 milijuna kuna - Zdravku sedam, a Mariju pet milijuna - da bi oni tim novcem platili jamčevinu za izlazak iz istražnog zatvora.

Poreznici su tad priupitali Šukera za porijeklo tog novca, no nisu bili zadovoljni obrazloženjima pa je određeno da prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza mora platiti šest milijuna kuna poreza.

U više su navrata iz Porezne uprave tražili Šukera da dostavi podatke o prihodima na osnovu kojih bi mogao opravdati tih 12 milijuna kuna. On im je, pisao je Jutarnji list, odgovorio da se radi o ušteđevini stečenoj tijekom profesionalne nogometne karijere u inozemstvu.

I nakon pozajmica Mamićima ostalo mu je, tvrdio je, još 1,5 milijuna kuna ušteđevine, pišu 24 sata.

Dnevnik.ba

Tagovi: