StoryEditor

Šuker nakon poraza od Turske: "Moramo vjerovati u izbornika"

Piše D  /  06.09.2017., 09:09h

Hrvatska nogometna reprezentacija zakomplicirala je stvari i plasman naSvjetsko prvenstvo u Rusiju nakon što je izgubila na gostovanju u Turskoj 1-0. Ovim porazom, ali i porazom Ukrajinaca od Islanđana situacija u skupini nalikuje na kupus. Četiri momčadi mogu izravno u Rusiju i vodit će se velika bitka posljednja dva kola.

Hrvatska je, moramo biti iskreni, zadnje tri utakmice (Island, Kosovo, Turska) odigrala ispod svojeg nivoa. Nećemo se pretvarati da smo nogometna velesila poput Španjolske, Njemačke, Italije ili Engleske, ali momčad koja ima standardne igrače Real Madrida, Barcelone, Juventusa, Atletico Madrida, Monaca i Intera morala bi pokazati puno, puno više.

No, iz tabora HNS-a poručuju da nema potrebe za brigom. Predsjednik DavorŠuker uvjeren je da ćemo iduće godina igrati u Rusiji.

- Sigurno situacija nakon neugodnog poraza nije ugodna, ali moramo vjerovati u igrače i našeg izbornika. Turska je napravila ono što smo trebali napraviti mi - postigla je gol. Ali Hrvatska je i dalje prva na ljestvici. Znamo da će odluka pasti u Ukrajini i tamo će biti neizvjesno do zadnje sekunde. Četiri momčadi imaju šanse, ali vjerujem da ćemo mi ići u Rusiju - rekao je Davor Šuker pa nastavio:

- Realizatorske sposobnosti imamo i nadam se da ćemo pronaći realizatora. Moramo biti pozitivni i hvala svima koji se tako postavljaju. Najlakše je biti negativan, a posebno ne volim kalkulacije. Sad moramo razmišljati samo o Finskoj i kako je pobijediti.

Hrvatska ima još dvije utakmice do kraja kvalifikacija. Prvo u Osijek stiže Finska i onda nas čeka težak zadatak na gostovanju kod Ukrajine Andrija Ševčenka, piše 24 sata.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:40