StoryEditor

Šuker iznenadio odgovorom na pitanje o Rakitićevom statusu u reprezentaciji

Piše D  /  03.06.2019., 07:06h

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u petak nije potvrdio da će Ivan Rakitić, dokapetan hrvatske reprezentacije i jedan od ključnih ljudi zaslužnih za osvojeno srebro na SP-u u Rusiji, nastaviti igrati za Hrvatsku nakon ljeta.

- Ne znam - odgovorio je Šuker u prolazu na madridskom trgu Plaza Mayor, gdje je na postavljenom igralištu nastupio na ekshibicijskom turniru bivših nogometnih zvijezda.

Rakitić, 31-godišnji vezni igrač, otkazao je lipanjske nastupe protiv Walesa i Tunisa. Izbornik Zlatko Dalić rekao je u srijedu na konferenciji za medije da igrač Barcelone propušta tu reprezentativnu akciju zbog bolova u mišiću.

- Nakon razgovora s Ivanom donijeli smo zajedničku odluku da on preskoči ovu reprezentativnu akciju jer u zadnje vrijeme ima problema sa zadnjom ložom, odnosno mišićem i ne bi bio spreman za utakmicu protiv Walesa - izjavio je Dalić u Splitu.

Rakitić je za Barcelonu nastupio u 54 utakmice ove sezone, a toliko ih je odigrao još samo vezni Sergio Busquets.

Posljednju utakmicu odigrao je 25. svibnja u finalu Kupa u Sevilli gdje je Valencia pobijedila Barcelonu 2:1. Nakon što ga je trener Ernesto Valverde izvadio iz igre u 76. minuti, nezadovoljni Rakitić nogom je udario bočice s vodom prilikom izlaska, a onda rekao da je htio pomoći ekipi do kraja u pokušaju preokreta. Barcelonin glasnogovornik Ricard Amoros kaže da ne zna za Rakitićevu ozljedu u toj utakmici i nakon nje...

- Nemam pojma… znam ono što je izašlo u medijima - rekao je jučer.

Španjolski mediji su prenijeli informaciju o njegovoj ozljedi iz hrvatskih medija, a Barcelona nije objavila nikakvo priopćenje na svojoj internetskoj stranici. Nakon poraza u finalu Kupa nogometaši Barcelone su otišli na godišnje odmore ili reprezentativna okupljanja.

Helena Condis, novinarka radijske postaje COPE, koja je izvještavala s utakmice finala Kupa u Sevilli, kazala je:

- Ne vjerujem da je imao fizičkih problema tijekom i nakon utakmice.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:32