Article_Top_970x250

Suigrač Bojana Bogdanovića preko autograma zarazio dijete korona virusom

košarkaš Utaha

Suigrač Bojana Bogdanovića preko autograma zarazio dijete korona virusom

ožu 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Reuters/Pixsell

Čini se kako je jedan od zaražene dvojice košarkaša Utaha, Gobert ili Mitchell, bio prenositelj virusa čak pet dana prije nego što je sam saznao da ima virus. S njim je u kontaktu bilo dijete koje je pozitivno.

Košarkaši Utah Jazza Rudy Gobert (27) i Donovan Mitchell (23) pokazali su se pozitivnim na korona virus u Oklahoma Cityju u četvrtak, gdje su trebali igrati utakmicu NBA-a, a vrh lige odmah je obustavio sezonu, prenose 24sata.hr.

Obojica se osjećaju dobro, a cijela momčad Utaha, pa tako i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović (30), nalaze se u karanteni. Utah je od početka ožujka odigrao pet utakmica na sjeveroistočnom dijelu SAD-a pa su i mnogi protivnici Jazzera, među kojima i hrvatski košarkaš Ante Žižić (23) koji igra za Cleveland i koji je čuvao Goberta, pod prismotrom.

Dvoje djece iz mjesta Westerley na Rhode Islandu pozitivno je na korona virus, a jedno od njih dobilo je autogram na jednoj od posljednjih utakmica Utaha prije stanke, onoj u Bostonu 7. ožujka, i bilo je u kontaktu sa zaraženim igračem Jazza, prenosi CBS.

Radi se o djetetu iz osnovne škole Springbook, čiji su učenici poslani na samoizolaciju. Nije poznato je li dijete zarazio Gobert ili Mitchell, ali pokazuje kako se virus lako širi i da je jedan od dvojice Bogadnovićevih suigrača vjerojatno bio prenositelj bolesti čak pet dana prije nego što se testirao.

Dnevnik.ba