Article_Top_970x250

​Suđenje za ubojstvo u Mostaru

crna kronika

​Suđenje za ubojstvo u Mostaru

sij 18, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Valter Topčić (59) optužen za ubojstvo Islama Ahmetovića (25) iz okoline Viteza i u stjecaju s kaznenim djelom paljevina kao i izazivanja opće opasnosti, niti jučer se nije izjasnio o sporazumu o priznanju krivnje.

Optuženi se nije mogao izjasniti zbog zdravstvenih problema, a suđenje je ovaj put odgođeno na neodređeno vrijeme. Do novog ročišta naloženo je vještačenje koje će uraditi liječnik internista.

Ranije je potvrđeno da je optuženi prihvatio kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, ali o tome se trebalo raspravljati jučer u Županijskom sudu u Mostaru.

Topčića optužnica tereti da je 18. lipnja prošle godine između 13 i 14 sati u nekadašnjem salonu namještaja „Slavonija Di“,  u kojem je radio kao čuvar, zatekao Ahmetovića i njegovog rođaka Sandra Nicu (25) koji su tu došli s namjerom da prikupe sekundarne sirovine, nakon čega je povikao: „Stanite, majku vam j….“, te iz pištolja „browing“ ispalio hitac u zrak.

Ahmetović je stao, nakon čega ga je Topčić drškom pištolja počeo udarati u glavu, a nije se obazirao ni kad mu se on obratio riječima „Nemoj me udarati, zovi policiju“.

Nakon toga je iz neposredne blizine ispalio hitac u Ahmetovićevu glavu. Sve je vidio Nice koji je uspio pobjeći. Topčić je nakon toga, kako bi prikrio kazneno djelo koje je uradio, podmetnuo požar u objektu zapalivši jednu zavjesu. Došlo je do požara širokih razmjera koji je prijetio i stanovništvu, a tijelo ubijenog Ahmetovića pronađeno je potpuno izgorjelo.

Osim objekta “Slavonija Di” izgorjela su tri automobila parkirana u neposrednoj blizini, prikolica za vozilo te dio susjedne kuće. Ukupna načinjena šteta procijenjena je na 203 tisuće maraka.  

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250