StoryEditor
izvještaj s ročišta

Suđenje Cvitanoviću: Marko Radić ustrijeljen s leđa

Piše desk  /  09.11.2021., 14:18h
Na Županijskom sudu u Mostaru danas je nastavljeno suđenje Josipu Cvitanoviću zvanom Cviki koji je osumnjičen da je prije točno godinu dana, 9. studenog 2020. godine, iz vatrenog oružja s više metaka pogodio i na licu mjesta usmrtio Marka Radića.

Na nastavku glavne rasprave danas su svoj iskaz pred Sudskim vijećem iznijeli specijalist sudske medicine Dražen Damjanjuk, te Nermina Korać i Enera Čavčić, zaposlenice Zavoda za zaštitu zaposlenika MUP-a KS-a,  koje su analizirale uzorke krvi na prisustvo alkohola i droga, javlja Bljesak.info.

Prvi je svoj nalaz pročitao specijalist sudske medicine dr. Dražen Damjanjuk koji je po naredbi Tužiteljstva HNŽ-a izveo obdukciju nad tijelom Marka Radića. Vještak je utvrdio četiri ulazne rane, sve na predjelu leđa Marka Radića. Sve ulazne rane po karakteristikama su nastale s udaljenosti od najmanje 1,5 metar. 

„Smrt je nastupila uslijed iskrvarenja iz raskidane srčano-sudovne peteljke srca i pluća, raskidanih krvnih sudova duž kanala prostrijelina, grudnog koša i trbuha nanesenih projektilima ispaljenih iz ručnog vatrenog oružja“, kazao je doktor Damjanjuk u svom zaključku. 

Vještakinje Nermina Korać i Enera Čavčić analizirajući uzorke krvi došle su do zaključka da u osumnjičeni Cvitanović u vrijeme ubojstva u krvi nije imao tragova alkohola, niti droge i psihoaktivnih supstanci. Nalazi su bili uredni. 

Suđenje se nastavlja sutra.

Podsjećamo, 9. studenog 2020. oko 18 sati i 45 minuta u ulici Brune Bušića, u neposrednoj blizini sjedišta MUP-a HNŽ-a dogodilo se ranjavanje muškarca sa smrtnim posljedicama.  Ubijen je, kako će se ispostavit,  Marko Radić - Maka, a osumnjičen je Josip Cvitanović za kojim je odmah krenula potraga više policijskih postrojbi, uključujući i Specijalnu policiju MUP-a HNŽ-a. Osumnjičeni Cvitanović uhićen je istu noć u središtu Mostara, kad su automobil u kojem se nalazio zaustavili policajci, te ga s uperenim oružjem izveli iz auta i polegli na pod. Cvitanović je tad imao vidnu ozljedu nosa za koju će se poslije ispostaviti da je teška tjelesna ozljeda u vidu prijeloma nosa nastala nakon fizičkog sukoba s Makom. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 04:23