Article_Top_970x250

Sud u Velikoj Gorici odlučuje o izručenju državljanina BiH Tunisu

hrvatska

Sud u Velikoj Gorici odlučuje o izručenju državljanina BiH Tunisu

svibnja 08, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici održano je ročište u raspravi o izručenju Tunisu bosanskohercegovačkog državljanina Alena Čamdžića, kojeg se po pisanju medija povezuje s ubojstvom Tunižanina Mohameda Zouarija, zrakoplovnog inženjera navodno povezanoga s Hamasom.

Prema riječima njegova odvjetnika, Čamdžić se usprotivio se izručenju u Tunis. Odluka Izvanraspravnog vijeća očekuje se danas ili sutra, prenosi HRT.

U slučaju da sud odobori izručenje, izručenik se može žaliti Vrhovnom sudu do čije se odluke odgađa njegovo eventualno izručenje.

Alen Čamdžić uhićen je 13. ožujka na zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman, temeljem međunarodne potrage Interpola Tunis. Mediji su ranije prenijeli izjavu tuniškog dužnosnika koji je objavio da su identificirali dvojicu osumnjičenika za Zouarijevo ubojstvo, te da je jedan od njih uhićen u ožujku u Hrvatskoj.

Zouari, koji je bio pripadnik vojnog krila Hamasa, ubijen je u prosincu 2016. blizu svojeg doma u tuniskom gradu Sfaxu.

Tunižansko pravosuđe u srijedu je ustvrdilo da je jedan od optuženih izraelskih špijuna za ubojstvo Hamasovog inženjera uhićen u Hrvatskoj, objavio je Jutarnji list pozivajući se na Times of Israel.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250