StoryEditor
OSTAJE NA SLOBODI

Sud u Ljubuškom ponovno odbio odrediti pritvor Denisu Buntiću

Piše desk  /  02.10.2023., 09:37h

Općinski sud u Ljubuškom ponovno je odbio odrediti pritvor bivšem rukometašu Denisu Buntiću.

Nakon što je Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom dana 28.09.2023. godine uvažilo žalbu Županijskog tužiteljstva ZHž Široki Brijeg i ukinulo rješenje Općinskog suda u Ljubuškom od 23.09.2023. godine, te predmet vratilo sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanja, sudac za prethodni postupak je ponovno dana 29.09.2023. godine donio rješenje kojim je odbijen prijedlog ovog Tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom Denisu Bntiću protiv kojeg se vodi istraga zbog osnova sumnje da je u stjecaju počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2 i st. 4 u vezi sa st. 1 KZ FBiH i kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2 u vezi sa st. 1 KZ FBiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH, na koje rješenje je Županijskog tužiteljstva ZHŽ Široki Brijeg ponovno uložilo žalbu zbog bitnih povreda kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, navodi se u priopćenju.

Zatraženo je da se žalba uvaži, osporeno rješenje ukine i predmet vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Razlozi za određivanje pritvora su bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 11:51