StoryEditor
ZAŠTIĆEN PROIZVOD

Sud naredio Lidlu da prestane prodavati jedan proizvod: ‘Uništite sve zalihe‘

Piše desk  /  30.09.2022., 10:48h

Sud u Švicarskoj odlučio je da su čokoladni zečići u zlatnoj foliji prepoznatljivi proizvod tvrtke Lindt & Sprüngli te da se slični proizvodi ne smiju prodavati, a zalihe moraju biti uništene.

Čokoladni zečići proizvođača Lindt & Sprüngli, umotani u zlatnu foliju, zaslužuju zaštitu od kopije, presudio je tako najviši švicarski sud naloživši njemačkom lancu trgovina Lidlu da prestane prodavati sličan proizvod u Švicarskoj i da uništi zalihe.

Ankete koje je sudu predočio Lindt pokazale su da je njihov čokoladni uskrsni zec dobro poznat javnosti, objavio je švicarski sud, dodavši da ga potrošači vjerojatno miješaju s Lidlovim unatoč određenim razlikama, piše Fenix magazin.

Savezni sud poništio je time prošlogodišnju presudu trgovačkog suda u korist dva švicarska ogranka njemačkog Lidla i naredio im da unište zalihe čokoladnih zečića.

"Uništavanje zaliha razmjerna je odluka, pogotovo zato što ne znači nužno da uništena mora biti i čokolada", stoji u sažetku presude.

Švicarski proizvođač vrhunske čokolade Lindt vodio je mnoge sudske bitke kako bi zaštitio jedan od svojih najprodavanijih proizvoda. Njemački savezni sud presudio je prošle godine da je zlatni ton folije u koju su umotani Lindtovi uskršnji zečići zaštićen robnim žigom.

Dnevnik.ba

11. studeni 2022 22:54