Article_Top_970x250

Sud djelimično uvažio žalbu Tužiteljstva, izrečene mjere zabrane Novaliću, Solaku i Hodžiću

nove pooštrene mjere

Sud djelimično uvažio žalbu Tužiteljstva, izrečene mjere zabrane Novaliću, Solaku i Hodžiću

lip 05, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sud Bosne i Hercegovine djelomično je uvažio žalbu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u slučaju Fadil Novalić i ostali - čime su pooštrene mjere premijeru Federacije Bosne i Hercegovine, Fahrudinu Solaku, suspendiranom direktoru Federalne uprave Civilne zaštite i Fikretu Hodžiću, vlasniku firme Srebrena Malina.

Trojcu se zabranjuje međusobno kontaktiranje na bilo koji način, kontaktiranje svjedoka Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u ovom kaznenom predmetu. To uključuje da se ne smiju približavati svjedocima na udaljenost od 50 metara, te im se zabranjuje svaki razgovor o predmetu sa bilo kojim osim sa braniteljima, prenosi N1.

Fadil Novalić, s obzirom na funkciju koju obnaša, može komunicirati sa svjedocima Tužiteljstva BiH i drugim osobama na udaljenosti manjoj od 50 metara, ali je o svakom kontaktu prethodno dužan obavijestiti postupajućeg tužitelja. Zabranjuje mu se sa tim osobama da razgovara o ovom predmetu.

Odbijen je prijedlog mjere pritvora za Novalića, Solaka i Hodžića - ali im je zabranjeno komuniciranje sa svjedocima u slučaju i razgovor o predmetu, navodi se u obrazloženju Suda BiH.

Kompletno Rješenje Suda BiH pročitajte OVDJE.

Dnevnik.ba