StoryEditor
presuda

Sud BiH oslobodio optužene u slučaju Dženan Memić. Obitelj napustila sudnicu: "Sram vas bilo! Bit će pravde i za Dženana i za sve ostale"

Piše desk  /  24.11.2022., 09:37h

Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i dr. donio je presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Sudsko vijeće Suda BiH kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodio je sve optužene, uz obraloženje da Tužiteljstvo nije dokazalo navode iz optužnice.

Optuženi su oslobođeni plaćanja troškova. Riječ je o prvostupanjskoj presudi na kojoj Tužiteljstvo ima pravo žalbe, prenosi Avaz.

Oni su se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život 8. veljače 2016. godine, uslijed kojih ozljeda je preminuo.

Prema optužnici, oni su prikrivanjem dokaza i počinitelja, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, poduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

U trenutku kada se sudac Branko Perić obratio Murizu Memiću s rečenicom da je svjestan da je ovo za njega bio težak postupak, Arijana Memić poručila mu je da nije častan i da će "biti pravde" u ovoj državi". 

- Sram vas bilo. Bogom vam se kunemo da neće ostati na ovome. Bit će pravde i za Dženana i za sve ostale - rekla je Arijana Memić. 

Nakon toga Arijana i Muriz su napustili sudnicu. 

Podsjećamo, Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i dr. donio je presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Sudsko vijeće Suda BiH kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodio je sve optužene, uz obraloženje da Tužiteljstvo nije dokazalo navode iz optužnice.

Dnevnik.ba

03. listopad 2023 17:16