Article_Top_970x250

Sud BiH oderdio jednomjesečni pritvor teroristima ISIL-a koji su vraćeni u BiH

prihvatili prijedlog tužiteljstva bih

Sud BiH oderdio jednomjesečni pritvor teroristima ISIL-a koji su vraćeni u BiH

pro 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Sud Bosne i Hercegovine je danas je održao dva odvojena ročišta i donio pojedinačna rješenja u predmetima "Armen Dželko" i "Muharem Dunić" kojim je prihvatio prijedloge Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora osumnjičeni.

U odnosu na osumnjičenog Armena Dželku određen je pritvor koji, po ovom rješenju, može trajati najduže jedan mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 19. siječnja 2020. godine ili do drugačije odluke Suda.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjegstva, bojazni od skrivanja, uništavanja ili izmjene dokaza, ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, bojazni od ponavljanja kaznenog djela, te zbog sigurnosti građana i imovine.

Armen Dželko osumnjičen je da je počinio kazneno djelo organiziranje terorističke grupe iz člana 202d. stav 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u vezi s kaznenim djelom terorizam iz člana 201. KZ BiH.

U odnosu na osumnjičenog Muharema Dunića određen je pritvor koji, po ovom rješenju, može trajati najduže jedan mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 19. siječnja 2020. godine ili do drugačije odluke Suda.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjegstva, bojazni od skrivanja, uništavanja ili izmjene dokaza, ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, bojazni od ponavljanja kaznenog djela, te zbog sigurnosti građana i imovine, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba