StoryEditor
istječe rok

Sud BiH još čeka medicinsku dokumentaciju ratnog zločinca koji se liječi u Turskoj

Piše desk  /  17.10.2022., 19:53h

Iz Suda su naveli da Mahmuljin ima rok do 3. studenog da dostavi potrebnu medicinsku dokumentaciju koju je od njega zatražio sudski vještak.

- Sud BiH je 3. listopada zaprimio nalaz vještaka kojim je osuđeni Sakib Mahmuljin obvezan dostaviti određenu dodatnu medicinsku dokumentaciju u roku od 30 dana da bi se vještak dodatno očitovao - pojasnili su iz Suda BiH.

Iz ove institucije su 30. rujna rekli da do tada nije završeno vještačenje medicinske dokumentacije jer Sudu BiH nije dostavljen nalaz i mišljenje vještaka da li se osuđeni Mahmuljin može liječiti u BiH i može li putovati.

- Sud će nakon zaprimanja nalaza i mišljenja vještaka odlučiti o daljem poduzimanju zakonskih radnji - navedeno je iz Suda BiH u odgovoru na pitanje Srne da li se može očekivati da se pravosnažno osuđeni Mahmuljin vrati ili bude izručen iz Turske i što je na tom planu poduzeo Sud BiH.

U Sudu BiH je početkom kolovoza rečeno Srni da osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin nije upućen na izdržavanje kazne zatvora od osam godina jer se, prema obavještenju koje je dostavio njegov branitelj, nalazi na liječenju u Turskoj.

Kako je tada navedeno, Mahmuljinu u tijeku kaznenog postupka i sve do njegovog okončanja nisu bile izrečene mjere zabrane.

Presuđeni ratni zločinac nekadašnji zapovjednik Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin napustio je BiH i umjesto u zatvor otišao je u Tursku.

Sud BiH je krajem travnja izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

Јedan od odvjetnika iz tima obrane informirao je Sud BiH o odlasku Mahmuljina, ali tek pošto je on napustio BiH.

Dnevnik.ba

20. lipanj 2024 00:41