Article_Top_970x250

Sud BiH je odlučio hoće li Mamića izručiti Hrvatskoj

SLOBODAN JE

Sud BiH je odlučio hoće li Mamića izručiti Hrvatskoj

lip 15, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ivo Cagalj/PIXSELL

Sud BiH odlučio je da bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić neće biti izručen hrvatskim vlastima, potvrdio je njegov odvjetnik Zdravko Rajić.

On je objasnio da se proces izručenja Hrvatskoj obustavlja zbog činjenice da je Mamić državljanin Bosne i Hercegovine.

"Sud je odlučio da obustavi postupak o izručenju", kazao je Rajić.

Bivši čelnik GNK Dinama kazao je kako se može slobodno kretati BiH, odnosno da nema nikakvih zabrana, ali da o svakoj promjeni adrese mora obavijestiti Sud.

"Razmišljao sam ponovo jer sam imao 24 sata. Pitam se zašto mi se sve ovo događa? Državni odvjetnik je potpisao optužnicu, a nije imao oštećenika jer Dinamo tvrdi da nije oštećen, to je nezakonito", kazao je Mamić.

Poručio je kako će se boriti za pravdu, ali da kada do nje dođe on će biti slomljen čovjek.

BiH ima potpisan Ugovor o izručenju s Republikom Hrvatskom, koji je potpisan 28. studenog 2012. godine, a stupio na snagu 6. ožujka 2014. godine. Mamić se tereti za kaznena djela iz 2008. i 2009. godine što se sporazumom ne tretira.

Županijski sud u Osijeku osudio je Mamića na 6,6 godina zatvora zbog optužbi da je iz kluba Dinama "izvukao" 116 milijuna kuna i nanio štetu državnom proračunu od najmanje 12,2 milijuna eura za neplaćen porez.

Dan uoči izricanja presude Mamić je pobjegao u BiH, točnije u Međugorje te podnio zahtjev za izdavanje osobne iskaznice u Tomislavgradu. 

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250