StoryEditor

Subašić je dobio novog trenera: Thierry Henry preuzeo Monaco

Piše D  /  13.10.2018., 01:10h

Danijel Subašić dobio je novog trenera - na klupi francuskog prvoligaša Monaca, Leonarda Jardima naslijedit će Thierry Henry, prenosi HINA.

Jardim je dobio otkaz zbog katastrofalnih rezultata na početku nove sezone. Od ukupno devet utakmica u domaćem prvenstvu, Monaco je slavio samo u prvom kolu protiv Nantesa, a nakon toga zaredao tri remija i čak pet poraza.

Niti na europskom planu nije bilo puno bolje. Francuzi su poraženi u obje utakmice grupne faze Lige prvaka - od Atletico Madrida i Borussije Dortmund - a sve to bilo je i više nego dovoljno da klub krene u potragu za novim trenerom.

Kao glavi kandidat za ovo mjesto u medijima se spominjao legendarni Francuz Thierry Henry, a u subotu je i klub potvrdio da će nekadašnji igrač Monaca sada preuzeti vođenje momčadi.

Thierry Henry je u Monacu započeo svoju profesionalnu nogometnu karijeru. Iz mlade u prvu momčad je prešao 1994. godine i u periodu do 1999. za francuski klub odigrao 122 utakmice te zabio 25 golova.

Ovo će mu biti prvi put da sam vodi momčad, s obzirom da je do sada bio pomoćnik belgijskom izborniku Robertu Martinezu.

- Njegovo znanje o nogometu, njegova strast za igru, visoki standardi i predanost našim bojama razlozi su zbog kojih je izabran za novog trenera. Thierry je svjestan izazova koji su ispred njega i nestrpljiv je da počne raditi. Može računati na naše povjerenje i potporu u unošenju nove dinamike u klub i ispunjavanja misije - objasnio je podpredsjenik kluba Vadim Vasilyev.

Henry je potpisao ugovor s klubom do lipnja 2021. godine.

- Na prvom mjestu, želio bih se zahvaliti AS Monacu na pruženoj prilici da kao trener vodim klub koji je meni osobno stvarno poseban. Jako sam sretan što se vraćam u Monaco i spreman sam suočiti se s izazovima koji me tamo čekaju. Ne mogu dočekati da upoznam igrače i bacim se na posao - izjavio je Francuz.

Monaco je trenutačno vlada donjim dijelom tablice. Sa samo šest bodova u prvih devet kola su na 18. mjestu, a Thierry Henry će svoj debi na klupi Monaca upisati 20. listopada na gostovanju kod Strasbourga.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 22:08